USKORO OPTUŽNICE PROTIV TAČIJA I HARADINAJA?!

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

16.08.2018

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik i premijer Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, bivše vođe terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), uskoro bi mogli da završe na optuženičkoj klupi pošto su prikupljeni dokazi brutalnih zločina nad Srbima.

RepublikaFoto: Tanjug/M. Zakić
Zlikovci: Tači i Haradinaj

Oko 3.500 dokumenata koja se odnose na zločine počinjene devedesetih u zonama Drenice i Dukađina, gde je komandovao upravo ovaj dvojac, biće dostavljeno tužilaštvu Specijalnog suda za zločine OVK. Sud bi, inače, trebalo uskoro da počne rad u punom kapacitetu i očekuje se da će tada tužilaštvo podići prve optužnice.

Predsednik Radne grupe za istraživanje zločina terorističke OVK na KiM Milovan Drecun kaže da je uspostavljen kontakt sa specijalnim tužilaštvom, odakle stižu uveravanja da su čvrsto rešeni da podignu optužnice za zločine OVK.

- Nemoguće je da su zločini činjeni bez komandne saglasnosti vođa OVK Haradinaja i Tačija, ali i Kadrija Veseljija, Agima Čekua... Oni optužnice ne mogu izbeći, osim ako se ne izvrši snažan politički pritisak neke moćne države. Uprkos tome, u tužilaštvu tvrde su sredstva EU za početak rada obezbeđena i da nisu spremni da trpe i podležu bilo kakvim pritiscima. Očekujemo zato da će biti podignute optužnice ne samo protiv pojedinaca već i za komandnu odgovornost ili da sve to eventualno bude u formi zbirne optužnice - navodi Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading