(FOTO) EVO O ČEMU SU PRIČALI GRADONAČELNICI BEOGRADA, ZAGREBA I SARAJEVA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.08.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sarajevu su se prvi put danas sastali gradonačelnici Beograda, Zagreba i tog grada, gde su razgovarali o unapređenju saradnje tri prestonice.

RepublikaFoto: Tanjug/A. RAZIĆ
Tri gradonačelnika o saradnji

Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba - Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić su nakon sastanka istakli značaj ovog susreta, te da su se dogovorili da se tri prestonice povežu u zajedničku turističku rutu. 

Naredna trilaterala, najavili su, biće održana u Beogradu, a zatim u Zagrebu, a gradonačelnici su izrazili želju da ovakvi susretu postanu tradicionalni. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve. 

RepublikaFoto: Tanjug/A. RAZIĆ

- Stabilnost i red su značajni za sve nas, a u skladu s tim ćemo dalje raditi i usmeravati naše napore da se nađu rešenja koja će dugoročno omogućiti svima da žive u blagostanju - kazao je Radojičić. 

Radojičić je istakao  da su stabilnost u regionu i mir izuzetno značajni za sve, a pre svega za kvalitet života naših građana.

- Mi ćemo i dalje raditi i usmeravati naše napore da se nađu rešenja koja će dugoročno omogućiti svima da žive u blagostanju. U skladu sa tim je i politika našeg državnog vrha i predsednika Aleksandra Vučića, kada je reč o dijalogu sa Prištinom i trajnim rešenjem ovog pitanja -  istakao je Radojičić i dodao da mu je zadovoljstvo što se sastao sa svojim kolegama iz regiona.

Složili smo se, kazao je, da je razvoj u svim oblastima, kao što je turizam, kultura, privreda ili sport, podjednako važan za sve nas. 

Prvi čovek Zagreba Milan Bandić je novinarima nakon sastanka rekao da svi očekuju da se širi dobra vibracija i da u toj saradnji ljudi pronalaze sreću za bolji život. 

- To je naš cilj. Svih 19 godina sam se trudio da istrajem na tome - istakao je Bandić i najavio da će se beogradskim i sarajevskim kolegama sastati i pre naredne trilaterale. 

RepublikaFoto: Tanjug/A. RAZIĆ

Vreme je, kazao je, da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu. 

- Mi treba to zajedno da uradimo. To treba da bude naša misija. Sinoć smo imali dobru večeru na kojoj smo razgovarali, mislim da to treba češće da radimo - naveo je Bandić. 

Prema njegovim rečima, ono što je zajedničko trima prestonicama su "prekrasni ljudi" koji očekuju više sarađe i bolji život u sva tri grada.

Domaćin ovog susreta Abdulah Skaka je istakao da je stabilnost glavnih gradova tri države preduslov i za stabilnost BiH, Srbije i Hrvatske. 

Razgovaralo se, kaže, o turističkoj ruti koju će zajedno formirati s turističkim zajednicama, s ciljem da glavni gradovi budu povezani u zajedničku destinaciju. 

- Pozvao sam gradonačelnike da budu deo i našeg velikog projekta, a to su zimske olimpijske igre za mlade, koje će biti održane 2019. godine, a koje realizujemo zajedno s gradom Istočno Sarajevo - rekao je Skaka. 

Dodao je da Sarajevo, Zagreb i Beograd beleže rast turista, a turističko povezivanje bi produžilo boravak turista na ovim prostorima, posebno onih koji dolaze sa dalekog istoka. 

- Naše turističke zajednice će jasno napraviti planove, a verujem da ćemo na sastanku u Beogradu krajem godine na samitu gradonačelnika potpisati takav dokument - kazao je Skaka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Radmila

17.08.2018 13:33

Verujemo da ce se Sarajevo i Beograd pre povezati nego Beograd -Zagreb i to sve zbog Hrvata.

MilijanaLakić

17.08.2018 13:39

Treba pozdraviti odluke gradonačelnika iz tri susedne zemlje kojima daju doprinos boljem povezivanju u regionu kao i ekonomsku i trgovinsku saradnju na dobrobit građana u regionu

andrej

17.08.2018 13:42

Ovaj sastanak je dobar radi saradnje u buducnosti. Lepe vesti.

MIMA

17.08.2018 13:53

Medjusovna saradnja je uvek vazna i potrebna