MINISTAR PINOKIO LAŽE, PA ĆUTI BEZ TRUNKE BLAMA: Deset dana ne odgovara na pitanja Srpskog telegrafa

Autor: M. L. - D. S. - J. D. J

Vesti

20.08.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević tačno deset dana ne odgovara na naša pitanja pošto je lažno optužio Srpski telegraf da je objavljivao plaćene tekstove o Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ), a za svoje izmišljotine nije izneo nijedan dokaz (zato što dokaz i ne postoji).

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILIJEVIĆ
Mladen Šarčević, ministar prosvete

Iako ga već deset dana molimo da odgovori na pitanja (koja smo mu prosledili odmah nakon što nas je optužio), o tome kada će u javnost izneti navodne dokaze za svoje tvrdnje odgovore do danas nismo dobili, ali smo dobili pretnju tužbom!

Smatramo da javnost ima pravo na istinu, zato ponovo apelujemo na ministra da konačno izađe s dokazima ili da podnese ostavku na mesto koje, po svim parametrima, ne zaslužuje. Inače, Srpski telegraf je postao trn u oku Šarčeviću kada smo obelodanili da je protivzakonito osnovao Akademiju poslovnih strukovnih studija spajanjem BPŠ i Visoke poslovne škole u Blacu.

Tim postupkom su obe škole prestale da postoje, a ministar je napravio opštu papazjaniju. Akademija nema akreditaciju, a to znači i da kao visokoškolska ustanova ne može da dobije dozvolu za rad niti da izdaje javna dokumenta, odnosno diplome.

Vreme je da Šarčević podnese ostavku jer ni deset dana pošto nas je lažno optužio nije dostavio dokaze

Ministar je iznerviralo i to što smo raskrinkali da se medijska hajka protiv rukovodstva BPŠ vodi iz osvete, zbog toga što je direktor stopirao korupciju i mutne radnje, obelodanili smo i da je po preporuci Šarčevića nezakonito postavljen direktor nove ustanove, javno smo mu na konferenciji za štampu postavili pitanja na koja nije imao odgovor, a preko našeg lista studenti BPŠ (Studentski parlament) pod imenom i prezimenom su se usprotivili Šarčevićevim odlukama.

Zbog svega toga smo i kabinetu premijerke Ane Brnabić poslali pitanja da li će smeniti ministra zbog klevetanja i izmišljenih navoda o našem listu. 

RepublikaFoto: Tanjug

Pitanja na koja ministar ne odgovara

1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je Srpskom telegrafu plaćeno za pisanje o BPŠ. Kada ćete to učiniti?

2. Zbog čega to odmah ne uradite?

3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?

4. Da li je tačno da ste pritiskali finansijsku službu BPŠ da vam dostavi navodna dokumenta o uplatama na račun Srpskog telegrafa, što oni nisu mogli da učine jer takvi papiri ne postoje?

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni gruja

20.08.2018 10:00

Zašto se ministar boji sa priča o nezakonitostima u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu?