(FOTO,VIDEO) Stigli nam borbeni avioni: PREDSEDNIK NA PRIJEMU RUSKIH MIGOVA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.08.2018

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodromu u Batajnici danas je obavljen svečani prijem dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg je dočekala počasna četa Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić zadovoljan avionima

Prema nezvaničnim najavama, u okviru svečanosti mogao bi da bude izveden i probni let MIG-ova 29, koji su proteklih meseci modernizovani i u potpunosti pripremljeni za letove. 

Događaju prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin i predstavnici Vojske Srbije, kao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Naša vojska spremno dočekala novu borbenu mašineriju

Remont ova dva aviona MIG-29 obavljen je u Srbiji, i od danas su u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Srbije. 


Vučić je nedavno, u obraćanju novinarima posle pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, krajem jula, najavio da će pre kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona MIG 29. 

Vučić je dodao da će prvi put u upotrebi biti osam ili devet borbenih aviona "četiri plus" generacije. 

On je tada najavio i da će Srbija nabaviti devet novih "erbasovih" helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera. 


Šest MIG-ova 29, koje je Srbija nabavila u okviru vojno-tehničke saradnje sa Ruskom Federacijom, stigli su u našu zemlju u oktobru prošle godine. 
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku tih aviona rekao da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u našem regionu, kao i da sa tim avionima rešavamo problem u narednih 20 godina


Ministarstvo odbrane je, takođe, ranije najavilo da će svih 14 "migova 29" do kraja ove godine ili najkasnije početkom sledeće biti u letnom stanju. 

- Trenutno imamo četiri ''miga 29'', spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona ''mig 29'' iz ruskih donacija i ugovaramo još četiri iz beloruske donacije. Svi oni će biti modernizovani i do kraja godine, eventualno početkom sledeće, biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo - rekao je ranije ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Objasnio je da će se osim remonta nastaviti sa modernizacijom i daće svih 14 aviona biti urađeni na istovetan način.


- Svi će biti u istoj klasi - "četiri plus" generacije, koja je jedna od najmodernijih - istakao je Vulin i naznačio da je od te klase bolja samo generacija "pet", ali nju poseduju samo velike svetske sile. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Sanja

21.08.2018 10:39

Modernizacija vojske je veoma bitna...Bicemo jos bogatiji i imacemo jos bolju opremu za nase vojnike...

vojo vukmanov

21.08.2018 10:39

Drago mi je da nase RV i PVO jaca i postaje sve modernije i spremnije.

ivan

21.08.2018 10:39

Nebo nad Srbijom je još bezbednije nego do sada.

Nina

21.08.2018 10:39

Avioni su sjajni....