(VIDEO) VUČIĆ: Ono što ću govoriti na KiM mi je najvažnije u životu, NEĆU DA LAŽEM NAROD!

Autor: Republika

Vesti

23.08.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji organizuju maloletničke kampove i daju deci puške, koji nas kritikuju da ćemo da izdamo Kosovo, bune se protiv vraćanja vojnog roka u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Zrenjaninu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- U tako važnom danu, u kome pokazujete koliko vam je vojska napredovala, isti oni koji organizuju maloletničke kampove i daju deci puške, koji nas kritikuju da ćemo da izdamo Kosovo, bune se protiv vraćanja vojnog roka u Srbiji - rekao je Vučić i dodao:

- Na sve to dodaju svakodnevne kritike oko Kosova, a oni su postavili granicu na KiM. Napadaju me, a Jeremić i ostali ispustili su Kosovo. Savest mi je toliko mirna i čista jer znam koliko se borim. Nije moj posao da svaki dan sedim sa kineskom kompanijom i praktično molim da dođu u Srbiju - kaže Vučić.

Daleko smo još od odluke o uvođenju obaveznog vojnog roka, slede nam analize bar šest meseci, a onda razgovor s narodom, rekao je Vučić. 



- To je dobra ideja za napredak vojske, ali ne možemo u to da uđemo ako ne budemo imali dovoljno novca i volje - rekao je predsednik uz opasku da onima koji tu ideju unapred kritikuju, "junacima" iz Saveza za Srbiju, poručio je da su licemerni, jer se protive obaveznom vojnom roku, a istovremeno bi da jurišaju na Kačanik i Ðakovicu.

Njegov je posao, dodao je, da brine o Srbiji, a ljudima koji govore da neće biti mira, poručio: "Biće ga".

Kad je reč o troškovima za uvođenje redovnog vojnog roka, kaže da bi to za tri meseca bilo oko 90 miliona, a za sest meseci 130 miliona i da tu nije u pitanju problem s vrstom obuke, ali da je to veliki novac i da zbog toga s odlukom treba sačekati. 


- Bez obzira šta govore o tome protivnici, moramo da vodimo računa da nikoga u Srbiji ne uplašimo time što će tri meseca morati da namešta krevet u vojsci, pa da zbog toga ljudi napuštaju zemlju - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegov zadatak da brine o miru i budućnosti zemlje.

- Vuk Jeremić nikada neće odgovoriti na pitanja u vezi sa uplatom katarske ambasade - smatra Vučić.

Govoreći o tekstu u Večernjem listu u kojem je Jasenovac okarakterisan kao logor za razonodu, predsednik kaže da se diči odnosom države prema hrvatskoj nacionalnoj manjini. Ispunjeni su svi zadaci koji su postavljeni. Kada je reč o logorima i stratištima Srba, Vučić kaže da izrugivanje žrtvama više govori o njima.

- Strašno ih je pogodio citat koji imamo tonski snimljen, o tome šta govori hrvatski predsednik o potrebi nestanka Srba. Nekad je lakše lagati sebe nego priznati istinu. Zato mi moramo da smo ozbiljni, odgovorni i da poštujemo sve žrtve - kaže Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Govoreći o KiM, Vučić kaže da ima najveću odgovornost, ali da je odgovornost i na svakom građaninu. Mora će, ističe, da se organizuje referendum, a savest mu je mirna i čista jer je svim crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakva je situacija na KiM i kakav je njegov stav.

Kada je reč o poseti 9. septembra, Vučić kaže da će meriti svaku reč u centralnom obraćanju da ne bi bila shvaćena na pogrešan način.

- Motiv mi je rezultat u budućnosti, a ne to koliko ču aplauza i pohvala da dobijem u tom trenutku. Govor na KiM biće za mene jedan od najvažnijih u životu  - kaže predsednik.

A, na pitanje o pričama da ćemo da dobijemo sever KiM, poručio je da nam niko ništa ni ne nudi, ali da jeste čudno da se neki raduju da se unapred odričemo i raduju se da ne dobijemo ništa na KiM. 

- Ranije nismo mogli ni o čemu da razgovaramo, a onda je neko to uspeo velikim radom i trudom u pet godina da vrati na sto i da možemo da radimo na tome da svakako dobijemo više, nego juče i kada je u pitanju pravo za Srbe, a da Srbija dobije nešto i u resursima i energetici - rekao je predsednik.

Onima koji pričaju da će nešto obezbediti i dobiti ali za pet, deset, 50 godina popručio je da su neozbiljni.

- Znamo da je Kosovo nezavisno, ali mi ćemo da govorimo sve protiv toga pa ćemo da kažemo da je Vučić za to kriv - rekao je, komentarisući kritike svojih političkih protivnika.

On, zaključio je, ne želi ni da ćuti, ni da laže narod već govori istinu, bez obzira i na medije, nezavisno od toga koga podržavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
ivana

23.08.2018 17:03

Zato Vam Vaš narod i bezrezervno veruje!

paramonte

23.08.2018 17:23

Predsedniku se moze verovati.

Radio Mileva

23.08.2018 17:27

Srbija je i dalje na evropskom putu. Boriće se da učini sve da napreduje, ali neka niko ne misli da je moguće da Srbija uruši sve svoje nacionalne i državne interese da bi neki u Evropi i svetu mogli da budu zadovoljni.

Stasa

23.08.2018 17:27

Srbiji su potrebne investicije iz EU, ali niko ne može da očekuje da Srbija ukine sebe jer je pritisak snažan i da je naša potreba za boljom ekonomijom velika da ćemo da se ukinemo