IZGRADNJA FABRIKE GUMA U ZRENJANINU TEK POČETAK ULAGANJA: Stižu 4 kineska giganta!

Autor:

Vesti

23.08.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Zrenjaninu potpisivanju sporazuma za izgradnju fabrike guma kineske kompanije "Šandong Linglong", koja će uložiti 950 miliona dolara, a proizvodiće više od 13 miliona guma godišnje. Sporazum su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kineske kompanije Ven Vang.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zajedno sa "Šandong Linglongom", najavio je predsednik, uskoro dolaze još tri kineska giganta: najveća kineska građevinska kompanija "CFCED International Engineering", špediterska i kompanija za logistiku "Shandong Province Communication and Transportation Group & Shandong Jiaoyuan Hydai Logistics" i kompanija za proizvodnju cinka "Zhiyi Zinc Industry".

DOLAZAK DOBAVLJAČA

Srbija će dati značajne subvencije kineskoj kompaniji za zapošljavanje radnika u pogonu u Zrenjaninu, što će biti precizirano kada ugovor bude potpisan 18. ili 19. septembra, tokom njegove posete Kini u prisustvu kineskog predsednika Si Ðinpinga.

- Borili smo se iz dana u dan. Rekao sam da će imati najpovoljnije uslove i da dođu u srednji Banat. Hoćemo da vratimo život, nadu, da Banat bude bogat - podvukao je Vučić.

Hoćemo da vratimo život, nadu, da Banat bude bogat

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

On je naglasio da će sa tom kompanijom doći i veliki broj dobavljača, kompanija koje sarađuju sa "Šandong Linglongom", a jedna od njih je kompanija koja se bavi proizvodnjom cinka, čiji predstavnik je takođe prisustvovao potpisivanju sporazuma za fabriku guma.

- Gospodin Đao (Gao Zhimeng) vlasnik je kompanije za proizvodnju cinka, 20 odsto svetskog tržišta on drži i ovde je. Mislio sam da on ide u Sombor, ali oni su već izabrali lokaciju ovde u Zrenjaninu i oni će ovde još 500 ljudi da zaposle. Rade ogroman posao zajedno sa gospodinom Vangom, kome hoću da se zahvalim jer je verovao u Srbiju - poručio je Vučić.

Još najmanje tri kompanije da dolaze u Srbiju i to je zasluga naših kineskih prijatelja

KINESKI PRIVREDNICI

Zatim je predstavio još neke čelnike uspešnih kineskih kompanija koji dolaze u Srbiju.

- Ovde sa nama je i gospodin Fan (Fan Chenghai), on je špediter, prevozi svu robu, radi kompletnu logistiku za "Šandong Linglong" i on će da počne da radi u Srbiji. Ovde je i gospodin Lei (Lei Chuanyong), to je najveća građevinska kompanija, verovali ili ne, u Narodnoj Republici Kini. Mnogi misle i jedna od najvećih na svetu. Imali su prihod prošle godine od 160 milijardi, četiri puta veći od ukupnog BDP Srbije. Jedna kompanija. Oni dolaze u Srbiju zajedno sa "Linglongom" i još mi je obećao gospodin Vang, još najmanje tri kompanije da dolaze u Srbiju i to je zasluga naših kineskih prijatelja - zaključio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Bojana

23.08.2018 18:22

Otvaranjem ove fabrike u Zrenjaninu, Kina je pokazala da nam je pravi prijatelj.

Daca

23.08.2018 18:42

Iskren rad i trud se uvek isplati

Darije

23.08.2018 18:45

Investicija vredna skoro milijardu dolara i novih 1500 radnih mesta? Svaka cast i predsedniku i vladi.

Ankica

23.08.2018 19:47

U Srbiji se radi, i Srbija se gradi .