AMERIKA SE IZJASNILA: Nećemo se uključivati u raspravu o razgraničenju Kosova

Autor: Republika

Vesti

24.08.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD se neće uključivati u raspravu oko ideje o razmeni teritorija između Srbije i Kosova, izjavio je u Kijevu Džon Bolton, savetnik predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Međutim, postoje novi znaci da obe vlade veoma tiho možda žele da o tome pregovaraju. Američka politika je da ako dve strane mogu da se o tome međusobno dogovore i postignu sporazum, mi ne isključujemo teritorijalne korekcije. Zaista nije na nama da to kažemo - rekao je Bolton.

On je dodao da se Vašington neće u to mešati "i ne mislim da će iko u Evropi to sprečavati ako dve strane u sporu postignu uzajamno zadovoljavajuće rešenje".

Bolton je dodao da su SAD spremne da pomognu.

- Ne mislimo da rešimo to pitanje umesto njih, već moraju sami da to učine - poručio je.

Trampov savetnik je, odgovarajući na pitanje novinara Radija Slobodna Evropa, istakao da je spor između Srbije i Kosova najvažniji na Balkanu.

- Mnogi su pokušavali da posreduju u njegovor rešenju, ali su ti napori propali - rekao je.

On je dodao da je veoma važno konačno uspostaviti stabilnost na Balkanu.

Od raspada Jugoslavije, postoji mnogo dugotrajnih tenzija i rizika. Ali je nedavno ostvaren i napredak - naglasio je Bolton ukazujući na dogovor Skoplja i Atine oko imena Makedonije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading