HARADINAJ: Kosovo ima granicu! HAN: Bez komentara

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj iskoristio je danas priliku da na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon neformalnog samita premijera u Draču, ponovi da Kosovo ima granicu koju treba poštovati, dok je evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao da je neprikladno komentrisati dijalog koji je u toku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Han

- Kosovo ima svoje granice sa Albanijom, Crnom Gorom, Srbijom, Makedonijom koje treba poštovati. Mi poštujemo ove granice i ne mislimo da nam je potrebno da budemo kreativni u njihovom dizajniranju - ponovio je Haradinaj.

Komesar Han je rekao da nije spreman da u ovom trenutku komentariše dijalog Beograda i Prištine.

- Pretpostavljam da sastanak u Briselu neće biti poslednji, biće još sastanaka i trebaće vremena za dogovor. Nisam spreman za dalje komentare. Nećemo prihvatiti nove članice ukoliko se ne reše bilateralni sporovi. Bilo kakav bilateralni sporazum ne bi trebalo da utiče na stabilnost regiona - rekao je Han.

Crnogorski premijer Duško Marković je rekao da svi odlučno treba da podrže dijalog i dogovor Beograda i Prištine.

- Što skoriji to bolji - rekao je Marković i dodao da je dogovor Beograda i Prištine od koristi za ceo region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading