Dačić: Priština izgubila podršku VELIKIH!

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Činjenica da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja veliki je pomak i dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije, rekao je za "Blic" ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Veliki pomak je u pitanju i dokaz da su se promenile stvari. Ipak, teška borba nam još predstoji, a od tih na koje treba i dalje uticati, najbitnija je Nemačka - rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na izjave koje dolaze iz Prištine, poput one Hašima Tačija da se protivi etničkim granicama, ali da "nije naivan i da zna da Srbiji odgovara da ne žuri sa neizbežnim priznanjem Kosova".

- Priština je izgubila podršku, nema više stava da je sve rešeno. Oni to nikako da shvate, zato tako tagično shvataju sve ove izjave iz sveta, kao i povlačenje priznanja - napominje Dačić.

Pažnju u srpskoj javnosti, kako navodi "Blic", izazvala je i izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da je "za poštovanje granica" uz pozivanje na mišljenje Badinterove komisije, ali Dačić kaže da je to licemerno.

- Kad je reč o Badinterovoj komisiji, ona je govorila o međurepubličkim granicama, nigde nije spominjala pokranine, tako da su svi oni koji su priznali kosovo to uradili protiv tava Badinterove komisije. Tu spada i Hrvatska i licemerno je da se oni pozivaju na tu komisiju - kaže Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading