HARADINAJ NESAGLASAN SA TAČIJEM: Promena granice znači - rat

Autor: Republika

Vesti

30.08.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio je da bi "promena granice sa Srbijom značila rat".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je to rekao u intervjuu irskom listu "Ajriš tajms", koji dodaje da je "Haradinaj potvrdio da je ovakav njegov stav "u sudaru" s onim koji zastupa kosovski predsednik Hašim Tači, koji je, kako navodi list, zajedno sa srpkim predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvoren po pitanju promene granica kao dela sporazuma za normalizaciju odnosa. 

Irski list podseća da su poslednjih dana visoki zvaničnici EU i SAD izjavljivali da se ne bi suprotstavili takvom sporazumu dokle god on ne uzrokuje probleme u drugim delovima Balkana. 

- To bi značilo rat. Ukoliko ponovo otvorimo ono što je dogovoreno, to znači ponovno otvaranje prošlosti, a u našem regionu otvaranje prošlosti znači otvaranje ratova - kazao je Haradinaj.

- To bi značilo otvaranje Pandorine kutije i zapretilo ne samo našoj stabilnosti, već i stabinosti naših suseda. Mislim da je to pogrešan smer da se uopšte dozvoli rasprava i retorika o granicama i teritoriji. Nadam se da će svetski lideri istupiti (po tom pitanju) što je pre moguće i da će biti kristalno jasni u zahtevu svim stranama da poštuju ranije sporazume i prestanu o ovom da pričaju - kazao je Haradinaj za kojeg je "Ajriš tajms" naveo da je bio "komandant pobunjenika za vreme rata na Kosovu".

Na pitanje kome bi odgovaralo takvo rešenje, Haradinaj je odgovorio:

"Samo jednom čoveku - Putinu".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Jovan

30.08.2018 10:23

Jednom ratni zločinac i zlikovac - uvek ratni zločinac i zlikovac!!!

sara

30.08.2018 13:10

Da li znaju šta hoće?

Fudbaler

30.08.2018 18:09

Albanci samo traže haos.

Fudbaler

30.08.2018 18:10

Albanci žele haos i ratove.