OSUJEĆEN ŠIPTARSKI PAKLENI PLAN: Specijalci ROSU u okviru akcije "Zlatna sablja" hteli da zauzmu sever Kosova

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

31.08.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski specijalci ROSU zajedno sa vojnicima KFOR pokušali su u aprilu ove godine da sprovedu tajni plan sa kodnim imenom “Zlatna sablja” kako bi okupirali i etnički potpuno očistili sever Kosova.

Foto: Ilustracija

Plan koji je napravljen u kabinetu Kadrija Veselija, koordinatora službi bezbednosti lažne države Kosovo, predviđao je da u noći između 18. i 19 aprila na severu Kosova počne “vojno-policijska” vežba pod imenom “Zlatna sablja”.

Ova vežba trebalo je da posluži da se zauzmu najvažnije saobraćajnice na severu, a odmah posle nje bi usledila prava akcija “Zlatna sablja” kojom bi sever pokrajine bio okupiran u roku od 24 časa.

Izvor iz bezbednosnih struktura napominje da je čitava operacija osujećena u poslednjem trenutku.

- Poznato je da je sever Kosova trn u oku Prištine i Zapada i da oni na sve načine pokušavaju da ga stave pod svoju kontrolu. Bilo je do sada više pokušaja, upada Rosu i napada na “Gazivode” i “Trepču”, ali bezuspešno. Ova akcija “Zlatna sablja” bila je do tančina isplanirana na najvišem nivou u kosovksoj službi bezbednosti, a sve snage stavljene su u operativnu gotovost. Namera je bila da se Srbi proteraju u blickrig akciji po ugledu na akcije “Bljesak” i “Oluja” u Hrvatskoj - objašnajva izvor.

Prema njegovim rečima, informacije su procurele do srpskih službi bezbednosti zbog čega je došlo do smena u kosovskoj obaveštajnoj službi, a čitav plan je obustavljen.

- Zbog svega ovoga smenjen je Ljatif Marovci, zamenik šefa obaveštajne službe. On je optužen za curenje informacija. U prištini veruju da su preko njega Rusi saznali detalje tajne akcije i o tome obavestili srpske obaveštajne službe - naglašava izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading