OVO JE BAKIROVA PRODUŽENA RUKA ZLA! Pomoću nje radi o glavi DODIKU I VUČIĆU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.09.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosanska obaveštajna služba (OBA) nastavila je da prisluškuje predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, članove najvišeg rukovodstva Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog navodne sumnje u njihove veze sa proruski nastrojenim osobama, odnosno ruskim obaveštajnim sistemom i BIA-e, piše portal Infosrpska, prenose Agencije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na meti bosanskih obaveštajaca

- Bosanska obaveštajna služba zloupotrebljava službene aktivnosti koje preduzima prema političkim protivnicima Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, kojoj OBA, uz neke ambasade u Sarajevu i služi - piše Infosrpska pozivajući se na svoje izvore.

Navodi se, na primer, da je glavni inspektor u Direktoratu OBA u Sarajevu Snežana Pujagić, inače bivša pripadnica muslimanske obaveštajne službe AID, koja je u OBA zadužena za praćenje prosrpskih i proruskih desničarskih organizacija u BiH.

Pujagić je, kažu, veoma nezadovoljna ostvarenim rezultatima, jer OBA nije ostvarila nikakve konkretne rezultate i da nije potvrđena ni veza pripadnika ''Srbske časti'' i ''Noćnih vukova'' sa rukovodstvom Republike Srpske, ali, dodaje se, i Republike Srbije.

Smatra se, ukazuje se, da su za nedovoljno ostvarene rezultate najviše odgovorni aktuelni rukovodioci centra OBA u Banjaluci.

Prema istim izvorima, pored prisluškivanja Dodika i najvišeg rukovodstva Republike Srpske, u jednom periodu, istim povodom praćen je i prisluškivan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naročito prilikom kontakata sa predsednikom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.

U tekstu se ističe, da je predsednik Vučić bio upoznat sa tim i o tome je svojevremeno upoznao i srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

- Pripadnici OBA su već mesecima u koordinaciji sa najbližim saradnicima ministra bezednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, angažovani na pronalaženju materijalnih dokaza o eventualnim kompromitujućim i nezakonitim aktivnostima Milorada Dodika u prethodnom periodu, pri čemu do sada nisu uspeli da prikupe nikakve dokaze koje bi Tužilaštvo BiH prihvatilo za pokretanje istrage protiv predsednika Republike Srpske - navodi se u tekstu Infosrpska.

Navodi se i da u okviru predstojećih opštih izbora, rukovodstvo OBA nastoji da diskredituje Dodika na bilo kakav način, kao i pronalaženjem najslabijih karika iz njegovog bliskog okruženja.

- Jedna od tih pogodnih meta je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač. Tako je poslednjih nekoliko meseci ministar Mektić sa svojim bliskim saradnicima određene aktivnosti vodio u pravcu prikupljanja informacija o eventualnoj umešanosti ministra Lukača u počinjene ratne zločine tokom ratnih sukoba u BiH, kao i u eventualnu zloupotrebu službenog položaja tokom dosadašnjeg vođenja MUP-a Republike Srpske, što bi ga kompromitovalo kao jednog od bliskih saradnika predsednika Dodika - navodi se, takođe.

Ono što najviše zabrinjava bosansku obaveštajnu službu, piše portal, jesu rezultati istraživanja javnog mnjenja prema kojim Milorad Dodik sigurno pobeđuje za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

- Otuda i briga jer su funcioneri OBA ubeđeni da će Dodik nakon imenovanja na funkciju srpskog člana Predsedništva BiH, započeti sa vršenjem uticaja u pravcu temeljne rekonstrukcije ''bosanske obaveštajne službe'', pre svega smene aktuelnog rukovodstva OBA, kao i svih rukovodećih kadrova SDS-a i SDA - naglašava se u tekstu.

Zbog toga, ističe se, "rukovodstvo OBA i njen šef Osmica sa takvim žarom čini sve kako bi bilo šta ''isčeprkali'' i diskreditovali Milorada Dodika".

"Gledajući iz ove perspektive i znajući kako stvari stoje, vreme im je već isteklo", saopštio je izvor portala Infosrpska iz ove bezbednosne službe na nivou BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
ivan

03.09.2018 13:04

Milora Dodik sigurno pobedjuje za člana Predsedništva BiH.

Sladja

03.09.2018 13:16

Definitivno ima smeta prijateljstvo i saradnja Vucica i Dodika koja je na veoma visokom nivou

Dragan R

03.09.2018 13:28

Nekome je u interesu izazivanje haosa, to je očigledno.

Dusko

03.09.2018 13:32

Trebalo bi pitati predstavnistvo BIH sta misli o Kosovu kao nezavisnoj tetiroriji. Ukoliko misli da je to zaista nekada bio deo Srbije, postvalja se pitanje da li Srbija treba referendumom da se prosiri na zapad, a da RS na to pristane.