JUNKER PORUČIO TAČIJU: Nastavite da radite na dijalogu!

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem podržao dijalog Beograda i Prištine i pozvao obe strane da nastave da rade, rečeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žan Klod Junker

Portparol Evropske komisije Margaritis Shinas je povodom telefonskog razgovora predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera i Hašima Tačija naveo da je Junker tom prilikom dao podršku dijalogu Beograda i Prištine i ohrabrio obe strane da nastave razgovore.

- Povodom tog telefonskog razgovora shvatam da postoje različiti izvori, ali naš odgovor je da je predsednik Junker dao podršku dijalogu Beograda i Prištine koji je u toku i da je ohrabrio dve strane da nastave - poručio je Shinas.

Hašim Tači je na svom Fejsbuk nalogu juče naveo da je sa predsednikom Evropske komisije razgovarao između ostalog i o poslednjoj fazi dijalogu Beograda i Prištine pri čemu je od Junkera dobio "snažnu podršku" za postizanje sporazuma kao "ključnog uslova za obezbeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu i otaranja evroatlantske perspektive".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Portparol predsednika Evropske komisije nije odgovorio na pitanje Tanjuga koja je tačno pozicija Junkera kada je reč o opciji tzv "korekcije granica" kao rešenju kosovskog pitanja za koju se zalaže Tači. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Brusko

04.09.2018 11:44

Pritiskaju ih sa svih strana...

ivan

04.09.2018 11:45

Samo dijalogom se može naći kompromisno i dugoročno rešenje.

kiki

04.09.2018 11:52

Sve zavisi od Pristine , Srbija je uvek za dogovor.

Zvornik

04.09.2018 11:52

Samo razgovorima se može rešiti pitanje KiM i zbog toga je dobro što se Tačiju sugeriše da nastavi pregovore.