GOJKOVIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU: Političari u Prištini gube tlo pod nogama

Autor: Republika

Vesti

07.09.2018

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da pretnje koje stižu iz Prištine, zbog posete predsednika Srbije KiM, pokazuju da albanski političari gube tlo pod nogama, jer mnogi nihovi prijatelji sada žele da čuju šta Srbija ima da kaže.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije

Očigledno je, dodaje, da se prištinski političari međusobno ne slažu i da pretnjama žele da zadobiju simpatije građana Albanaca. 

- Razumljiva je njihova nervoza i agresija, jer mnogi njihovi prijatelji koji su slušali šta prištinska strana ima da kaže, više nisu tako isključivi. Mnogi njihovi dosadašnji prijatelji žele da čuju šta kaže predsednik Srbije - naglasila je Gojković za TV Pink. 

Kako kaže, pretnjama albanski političari žele da otežaju razgovore predsednika Aleksandra Vučuća i Hašima Tačija, koji su zakazani za danas u Briselu. 

- Navikli smo mi na siledžijsko ponašanje i znamo ko vodi i ko čini vlast u Prištini, kakvi su to ljudi, nihove biografije i istoriju. Vučić ima pravo da ode na KiM i razgovara sa narodom, predstavi im rezultate iz Brisela - naglasila je predsednica parlamenta.

Dodaje da međunarodna zajednica i dalje na sve to ćuti, kao što su ćutali na dešavanja u Potočarima, hapšenje Marka Ðurića. 


Za prištinske političare kaže da misle da silom mogu da spreče ono što se na međunarodnoj sceni dešava. 

- Srbija više nije u istom nepovoljnom položaju kada su oni proglasili nezavisnost Kosova i kada niko iz međunarodne zajednice nije želeo sa nama da razgovara - naglasila je ona.

Dodaje da opozicija, Dragana Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović ćute na otvorene pretnje po život i bezbedenost predsednika Srbije jer njih to ne zanima. 

- Naše službe pomno prate šta se priprema na KiM. Predsednik će doneti najbolju odluku šta je dobro za srpski narod na KiM - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading