PALMA: Teško je pregovarati sa ALBANSKIM TERORISTIMA!

Autor: Tanjug

Vesti

07.09.2018

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da je Albancima na KiM veći interes "velika Albanija" nego ulazak u EU "zato što njihov mentor izlazi iz Evropske unije" i sve vreme im je davao savete da ne sprovode Briselski sporazum. On je napomenuo i da je teško pregovarai sa teroristima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Marković Palma, lider Jednistvene Srbije

Marković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorom Kipra u Srbiji Konstantinosom Eliadesom rekao da su "albanski pregovorači u Briselu i njihovi politički lideri sa Kosova i Metohije teroristi" i da je teško sa takvima razgovarati i sprovesti ono što se dogovoriš.

- Ništa od potpisanog u Briselu kosovski Albanci nisu sproveli, a nekoliko terorista kao što su Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj i Kadri Veselji još i prete. Nikada se nigde nije desilo, kao u slučaju dijaloga u Briselu, da predsednik Srbije pregovara sa takozvanim zvaničnicima Kosova, a predsednik Skupštine takozvanog Kosova Kadri Veselji, gde je u koaliciji i Srpska lista, preti predsedniku Srbije i ne dozvoljava mu da ide na svoju teritoriju - dodao je Marković.

- Problem je što ti teroristi imaju svoju bazu i siguran sam da je kosovskim Albancima veći interes da postanu deo Velike Albanije, nego da uđu u Evropsku uniju, zato što njihov mentor izlazi iz Evropske unije i taj mentor je, mogu slobodno reći, ratni huškač sve vreme i taj njihov mentor je davao savete kosovskim Albancima da se ne sprovodi Briselski sporazum - podvukao je Marković.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Marković Palma i Aleksandar Vučić

Navodi da ne zna zašto EU ćuti na pretnje upućene predsedniku Srbije, ali se nada da će one zemlje koje govore da je Srbiji mesto u EU, nakon što kosovska skupština nije imala kvorum poslednjih dana da izglasa ono što je sama predložila, da shvate da Albanci na KiM žele samo da odugovlače sa problemom i da nikada neće realizovati ono što su potpisali u Briselu. 


- Hašim Tači nema legitimet za ono što je potpisao u Briselu i to ne može da sprovede za razliku od Aleksandra Vučića koji ima legitimitet i kod građana Srbije u i parlamentu Srbije. Srbija je sve to prepoznala i traži od EU da jednostavno ne muči više Srbiju i ne opterećuje sa nekim pitanjima koja smo odavno rešili na evropskom putu. Srbija traži od EU da imamo isti status kao i Kipar koji je primljen u Uniju, a ima nerešen jedan deo svoje teritorije - zaključio je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading