JOVIČIĆ: Vučićeva poseta Kosovu je lekcija iz dostojanstva, patriotizma i državništva!

Autor: Republika

Vesti

08.09.2018

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić poručio je da Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svojoj borbi za srpski narod na Kosovu nije sam i da ima snažnu podršku kako građana Srbije, tako i Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Jovičić

- Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je juče u Briselu, po ko zna koji put održao lekciju iz dostojanstva i državništva, kako Albanskim političarima sa Kosova, tako i međunarodnoj zajednici i u jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji Srbije, učinio da se svi građani Srbije osećaju ponosno - rekao je Jovičić.

On je istakao da je Vučić, odbivši da pristane na ucenu po cenu zabrane ulaska na deo srpske teritorije na Kosmetu, i svojim odlaskom danas na tu istu teritoriju, uprkos zabrani prištinskih vlasti, poslao jasnu poruku albanskim liderima i njihovim mentorima sa Zapada, da se Srbija niti plaši niti stidi i da srpski narod na Kosovu nije ostavljen i prepušten sam sebi i njima na milost i nemilost.

- Za razliku od mnogih samozvanih lidera opozicije koji su godinama unazad igrali dvostruke i trostruke igre i lagali i građane Srbije, i Srbe na Kosmetu i medjunarodnu zajednicu i svima govorili ono što je za tu stranu prihvatljivo i lepo da čuju, Vučić je uradio ono što se niko od lidera Demokratske stranke nije usudio da uradi dok su bili na vlasti, rekao je istinu! A istina je da kosovski problem nije nastao preko noći, niti se preko noći može rešiti, da smo daleko od rešenja, ali nećemo odustati i da će i pregovori sa Prištinom biti nastavljeni jer je to trenutno jedini način da se pronadje najbolje moguće rešenje za naše građane koji žive na Kosovu i Metohiji, a njihov mir i sigurnost su na prvom mestu - naveo je Jovičić.

On je poručio da su građani Srbije uz Predsednika Vučića.

- Ogromna većina naših građana koja je izabrala Aleksandra Vučića i dala poverenje Srpskoj naprednoj stranci, kao i svi članovi stranke i mi koji od prvog dana rastemo zajedno sa Vučićem i sledimo njegovu politiku, podržaćemo i danas i sutra i u svim narednim danima njegov ogroman trud i nadljudski napor koji ulaže da bi sačuvao živote i imovinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dostojanstvo Srbije i svih nas na medjunarodnoj političkoj sceni i obezbedio mir i stabilnost u regionu - zaključio je Jovičić.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Goran

08.09.2018 09:02

Njegova poseta je istina koju će danas videti čitav svet...Kosovo je Srbija.

Nina

08.09.2018 09:05

Predsednik Srbije je pravi patriota i u uvek je spreman na sve zarad svog naroda....

Stojan

08.09.2018 09:05

Pravi državnik obavlja i rizične posete, ako je to u interesu njegovog naroda i tu nema pogovora.

Laki

08.09.2018 09:05

Predsednik Vucic je pravi patriota i uvek je spreman na sve zarad svog naroda....