VUČEVIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Vučić insistira na rešavanju suštinskih problema

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dijalog Beograda i Prištine za Srbiju nikada nije bio oruđe za provokaciju, već iskreni pokušaj da se pronađe rešenje i da se na stolu nađu sve teme od suštinskog značaja za Srbe i Albance", kaže potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Govoreći o pravcu briselskog dijaloga između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija, Vučević je u intervjuu za Blic naveo da predsednik Srbije insistira da se rešavaju suštinskih problemi na Kosovu i Metohiji kao što su Zajednica srpskih opština, o severu, o Gazivodama.

Zloupotrebljavali KiM

Vučević je rekao i da pitanje KiM ne sme da se zloupotrebljava za sprovođenje partijskih interesa, za jeftino politikanstvo ili za nečije lične interese. 


- Mnogi su ranije dobro lično unovčili tu najskuplju srpsku reč i muka mi je kad vidim sve te licemere kako se i danas busaju u prsa, a prodali bi veru za večeru. Svi ti Ðilasi, Jeremići, Stefanovići, Obradovići, Jankovići - kaže Vučević. 

Kako kaže, za razliku od njih, Vučić ne gura problem pod tepih već pokušava da ga reši.

Vučević se u intervjuu osvrnuo i na 10 godina od osnivanja SNS i istakao da je ta stranka svoju snagu gradila na nimalo lakim političkim izazovima, te da su SNS važni svaka nova pobeda i rejtinzi.

- Ali, ne radi samohvale, već kao pokazatelj da Srbija nezaustavljivo grabi napred, da narod veruje u to da je SNS vodi ka boljem sutra, ka ekonomski još jačoj i poštovanijoj zemlji - rekao je potpredsednik SNS.


Upitan da li bi SNS imala isti uspeh da je na njenom čelu ostao Tomislav Nikolić, Vučević je istakao da ta partija poštuje prošlost, ali da joj je prvenstveno važno da, kako je rekao, gleda u budućnost, a ne u "šta bi bilo kad bi bilo“.

Međunarodno priznanje

Vučević je ocenio da je Vučić u SNS doneo posvećenost i novu energiju, a da je Srbiji vratio veru u to da ljubav prema svojoj zemlji i svom narodu i marljiv rad pobeđuju mržnju, laži i krađe. 

- Vratio je međunarodno poštovanje i ugled našoj zemlji, to da se srpska reč ne samo čuje u Moskvi, Berlinu, Pekingu, Briselu, Vašingtonu već da se tamo i uvažava - kazao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Una

09.09.2018 06:27

Najbitnije je resiti, pre svega sustinske probleme, to je tacno.

Una

09.09.2018 06:28

Predsednik Vucic se zaista bori za to.i izborice se.

Fudbaler

09.09.2018 11:11

Vučić je u SNS doneo posvećenost i novu energiju, a da je Srbiji vratio veru u to da ljubav prema svojoj zemlji i svom narodu i marljiv rad pobeđuju mržnju, laži i krađe. Aleksandar Vučić je jedini koji može da Srbiju izvuče iz krize.

Janko

09.09.2018 14:18

Vučić je normalan čovek,političar koji želi da se problem reši,ali teško ide sa ovim zlikovcima