ŠIPTARI NAPALI DVE NOVINARKE KOD BANJA!

Autor: Agencije

Vesti

09.09.2018

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve reporterke Dojče velea napadnute su tokom izveštavanja o blokadama puteva, ali su uspele da se vrate ka severu Kosova uz pomoć lokalaca i policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Blokada puta

Reporterke DW Sanja Kljajić i Elona Elezi napadnute su na putu za selo Banje u opštini Srbica odakle su izveštavale o blokadama puta u znak protesta zbog posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Njih dve su se parkirale automobil srpskih registarskih oznaka kod mesta Prekaz gde su se u tom trenutku nalazile jedinice KFOR.

Nakon povlačenja međunarodnih snaga, grupa od desetak demonstranata sa barikada ih je preteći okružila, govoreći da ih "provociraju" tablicama i tražila od Sanje Kljajić da pokaže lične dokumente pošto ne govori albanski, kako bi videli da li je Srpkinja.

- Na trenutak je izgledalo da nas neće pustiti da odemo - kaže Kljajić.

Prema rečima novinarki, kosovska policija je reagovala profesionalno i držala demonstrante na odstojanju dok su im lokalni Albanci zaposleni na benzinskoj pumpi pomogli da skinu srpske tablice i krenu ka severu Kosova.

Sanja Kljajić je bila jedina novinarka iz Srbije koja na ovom delu puta izveštavala sa barikada.

- Jasno je bilo da nisam dobrodošla čak ni kao novinarka DW. Momak koji mi je tražio ličnu kartu je bio vrlo napadan i na trenutak me je bio strah da nećemo uspeti da se izvučemo, jer su shvatili da sam iz Srbije - kaže Kljajić.

Prema izveštajima Insajdera i agencije Tanjug, i novinari tih medija su napadnuti u blizini Banja kada su naišli na barikade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Nikola

09.09.2018 11:42

Zaista kukavicki potez siptara.

Dejan

09.09.2018 11:43

Siptari su jedino za nasilje i dobri, ni za sta drugo nisu sposobni.

sale

09.09.2018 11:59

Nemiri napadi i sukobi nevode nikuda.

Kata

09.09.2018 13:06

Od njih osim nasilja i ne moze da se ocekuje nista!