"Vučić pokazao da srpska strana želi da razgovara o rešenju za Kosovo, ali nema sa kime"

Autor: Republika

Vesti

10.09.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ferijalni savezi Srbije i Beograda, u pisanom saopštenju dostavljenom medijima, uputili su snažnu podršku Predsedniku Srbije za miroljubivu, ali odlučnu, patriotsku i dostojanstvenu posetu Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Ova poseta Predsednika i poruka našoj braći i sestrama na Kosmetu da Srbija stoji iza njih i da nisu sami, istorijski je trenutak za sve nas - stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Ferijalnog saveza Srbije, Velizar Đerić.

U saopštenju se navodi da su mnogi od njih učestvovali na radnim akcijama širom ex-Jugoslavije, pa i na Kosmetu kada su izgrađeni mnogobrojni putevi, pruge, fabrike, brane. 

-Generacije hrabrih i čestitih ljudi su to gradile i to danas pripada njihovoj i našoj deci. Predsednik je sa punim pravom poručio da niko nema prava da otima tudju imovinu i prisvaja ono što je novcem srpskog naroda izgrađeno i da Srbija to neće dozvoliti - navode Ferijalci. 

Oni ističu da je Aleksandar Vučić pokazao tokom svog boravka na Kosmetu celoj međunarodnoj zajednici da srpska strana želi da razgovara o rešenju za Kosovo, ali nema sa kime. Kažu da se dobro videlo ko je inicirao provokacije i sukobe i ko je vatrom i barikadama sprečio Predsednika da pozdravi svoj narod. 

-Mi jednoglasno podržavamo politiku koju Predsednik Vučić sprovodi i svim srcem stojimo uz njega u svim njegovim naporima da pronadje najbolje rešenje za Kosmet, sačuva živote i imovinu Srba koji žive tamo i da sačuva ugled i dostojanstvo Srbije na međunarodnoj sceni.

Teški dani predstoje u borbi za svaki metar zemlje na Kosmetu, ali uz podršku svih nas i mudru politiku, sigurni smo da će  Vučić učiniti da Srbija izađe kao pobednik, a Ferijalni savez će, kao i do sada, podržavati politiku predsednika Srbije - zaključuju se u saopštenju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Nina

10.09.2018 08:54

Srbija je pruzila ruku prijateljstva i mira....

Nina

10.09.2018 08:55

Drzava Srbija je pruzila ruku prijateljstva i mira....

Nikola

10.09.2018 09:01

Jasno je da Priština ne želi da razgovara sa Beogradim a tokom Vučićeve posete Kosovu i Metohiji je to jasno pokazala.

star

10.09.2018 09:01

I vrapci na grani su shvatili da naš predsednik želi da mirnim putem razgovara o rešenju za Kosovo.