DŽONSON: SAD će dati priliku i Beogradu i Prištini za rešenje pitanja Kosova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.09.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki senator Ron Džonson, koji će danas i sutra boraviti u Beogradu, ocenio je da postizanje rešenja za kosovski problem nije lako, i dodao da ono mora da se traži sa obe strane.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ron Džonson i Aleksandar Vučić

Džonson je za "Glas Amerike" dodao da SAD žele da daju prostor Beogradu i Prištini da rešenje nađu u Briselu.

- Jednom kada postignete neki dogovor, razmotrićemo da li postoji bilo kakva zabrinutost, ali sada želimo da damo prostor Kosovu i Srbiji da pod okriljem EU, nađu rešenje. Ponavaljam, to neće biti lako, ali verujem da postoji iskrena želja da se pronađe rešenje - rekao je Džonson.

Džonson je ponovio da SAD snažno podržavaju pronalaženje rešenja za kosovski problem. 


"Glas Amerike" piše da se pregovori Kosova i Srbije o budućnosti njihovih odnosa odvijaju u svetlu ideja o razgraničenju, razmeni teritorija ili "korekcije granica".

Debate su podstakle reakcije u obe zemlje, ali i podele na međunarodnoj sceni na one koji bi prihvatili takvo rešenje ako se strane slažu i one koje se protive takvim idejama zbog posledica koje bi takvo rešenje moglo imati na region Zapadnog Balkana ali i šire, navodi Glas Amerike i dodaje da je Džonson ocenio da su takve zabrinutosti legitimne.

U itervjuu za Glas Amerike senator Džonson govorio je i o ruskom uticaju na Balkanu i referendumu o novom imenu Makedonije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Steva

10.09.2018 12:30

Upravo to i tražimo, samo priliku da se na miru dogovaramo, bez pritisaka i intervencija sa strane. Ako se to ostvari Vučić će uspeti da u dijalogu sa drugom stranom izvuče maksimum za naš narod

zoki

10.09.2018 12:46

Mislim da možemo zajedničkim naporima doći do prihvatljivog rešenja.

Jovana

10.09.2018 12:48

Kada bi Albanci saradjivali onda bi i pregovori isli kako treba.

Nikola

10.09.2018 12:56

Srbija želi da se dogovara i da dodje do rešenja za Kosovo ali džaba sve to kada Priština ne želi i radi sve kako bi se prekinuo dijalog i kako ne bi došlo do rešenja za Kosovo.