VUČIĆ zadovoljan saradnjom MUP i Interpola

Autor: Tanjug

Vesti

11.09.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije (Interpol) Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih partnera te organizacije

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije (Interpol) Mengom Hongvejom

Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i istakao da postoji potreba za produbljivanjem saradnje srpske policije i te međunarodne organizacije, kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima. 

On je rekao da se, kroz razmenu informacija i iskustava, jača efikasnost MUP Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih aktuelnih bezbednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Stefanović sa predsednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije (Interpol) Mengom Hongvejom

Predsednik Vučić je istakao da na taj način policija Srbije daje svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Predsednik Intepola Meng je rekao da je ta organizacija spremna za jačanje saradnje sa Srbijom, kao i za jačanje njenih bezbednosnih kapaciteta, posebno zbog njene ključne uloge u regionu, i da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Uspešno završen sastanak

Predsednik Vučić je, s obzirom na to da je Meng ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom, izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog predstojeće posete toj zemlji, na poziv predsednika Sija, za koju očekuje da da značajan doprinos jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dveju zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
ivan

11.09.2018 14:57

Odlična saradnja koja će dovesti do još efikasnijeg rada naše MUP-a.

maki

11.09.2018 15:09

SRBIJA ZA PRIMER DRUGIMA

RADE

11.09.2018 15:11

Podrska za predsednika

poli

11.09.2018 15:16

Srbija ima dobru saradnju sa svim medjunarodnim organizacijama