LJAJIĆ: TAČI JE U OZBILJNOM PROBLEMU!

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu kada je reč o političkom legitimitetu i da je za Srbiju najvažnije da nastavi konstruktivnu, proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rešenja za kosovsko pitanje.

Foto: Tanjug/fotomontaža
Hašim Tači i Rasim Ljajić

Komentarišući izjave Hašima Tačija da bi Preševska dolina trebalo da bude deo "nezavisnog Kosova", Ljajić je rekao da je on u ozbiljnom problemu kada je reč o političkom legitimitetu. 

- S obzirom na to da nijedna politička grupacija u Prištini, opoziciona ili oni koji su u vlasti, ne podržavaju proces rešavanja ovog pitanja, ne znam na koji način i da li uopšte može Tači da iznese bilo koje rešenje u pregovorima sa Srbijom - rekao je Ljajić za TV Prva.


On je naglasio da mu se čini da će u narednoj fazi dijaloga to biti ključni problem da li se na taj način može doći do kompromisnog rešenja. 

- Postavlja se pitanje političkog legitimiteta koje će se otvoriti u samoj Prištini. Za nas je najvažnije da nastavimo konstruktivnu i pre svega proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rešenja - zaključio je on.
Foto: Tanjug/AP

Pročitajte još:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading