TAČI U SKOPLJU UBEĐUJE MAKEDONCE: Od sporazuma Beograda i Prišine svi susedi će imati koristi

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik, Hašim Tači, izjavio je danas u Skoplju da, kako je rekao, eventualni sporazum Beograda i Prištine neće imati bilo kakve posledice za susedne zemlje, te da niko zbog toga ne treba da brine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je to rekao novinarima nakon susreta sa Alijem Ahmetijem, liderom Demokratske unije za integracije, najuticajnije partije Albanaca u Makedoniji i članice vladajuće koalicije.

Kako su preneli makedonski mediji, Tači uverava da će od tog sporazuma "svi susedi", Makedonija, Albanija i Crna Gora, imati samo korist.


Tači je juče boravio u Crnoj Gori, gde je o dijalogu Beograda i Prištine razgovarao sa predsednikom Milom Ðukanovićem, a dan ranije na istu temu je pričao sa predsednikom Albanije Iljirom Metom. 

Ahmeti je rekao da će podržati eventualno rešenje Beograda i Prištine za rešenje pitanja Kosova, koje će, kako je rekao, trasirati put Prištini za članstvo u svim međunarodnim institucijama, preneo je portal AlsatM. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading