TAČI IDE DA SE POKLONI TRAMPU: Evo šta će biti s Kosovom!

Autor:

Vesti

17.09.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto se zna ko kod Šiptara kosi, a ko vodu nosi - a teroristi s Kosova sigurno nisu kosači u toj priči - takozvani kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se početkom sledeće nedelje sa predsednikom SAD Donaldom Trampom... što da bi mu odneo vode, što da primi istrukcije šta mu je činiti u dijalogu sa Srbijom

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ide kod gazde: Hašim Tači

Kako tvrdi prištinski portal Indeks onlajn, pozivajući se na diplomatske izvore, Tači i Tramp će razgovarati "o inicijativi za korekciju granice između Kosova i Srbije, koju su SAD podržale", preneo je Tanjug.

- Tako nešto je sasvim očekivano nakon izjave Trampovog savetnika za bezbednost Džona Boltona, od pre neki dan. Na konferenciji za novinare u Kijevu, Bolton je rekao da je američka politika takva da, ako dve strane mogu da rade jedna sa drugom i postignu sporazum, SAD neće odbaciti korekciju teritorija - navodi portal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pozvao Tačija na raport: Donald Tramp

Kako dodaje Indeks onlajn, Tramp i Tači će razgovarati i o bilateralnim odnosima, kao i događajima na Zapadnom Balkanu, sa posebnim naglaskom na proces dijaloga između Beograda i Prištine "o postizanju mirovnog sporazuma".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading