Milan Mojsilović i zvanično postao načenik Generalštaba Vojske Srbije

Autor: Agencije

Vesti

18.09.2018

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svečanosti koja je održana danas u zgradi Starog Generalštaba u Beogradu formalno je dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije preuzeo Milan Mojsilović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

RepublikaFoto: youtube.com/ RIJALITI KANAL
Milan Mojsilović

Primopredaja dužnosti izvršena je čitanjem i uručenjem ukaza predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prestanku profesionalne vojne službe generalu Ljubiši Dikoviću i postavljanju Mojsilovića na njegovu funkciju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na svečanosti kako danas "ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika".

- General Mojsilović bio je uz svoju zemlju, učestvovao u svakom njenom teškom danu – od komandira tenka do generala. Tako i treba i tako zaslužuje pravi vojnik koji će da vodi svoju vojsku. Od njega očekujemo da jednog dana, kada on bude predavao svoju značku, ostavi vojsku boljom nego što je zatekao – uređeniju, brojniju, naoružaniju - rekao je Vulin, a Mojsilović je zahvalio na ukazanom poverenju za postavljenje na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Ljubiša Diković

- Potpuno sam svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, svestan sam izazova u regionu i rizika u Srbiji, odgovornosti koje sa sobom nosi funkcija i dužnost načelnika Generalštaba i u potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije - rekao je Mojsilović.

Dosadašnji načelnik Generalštaba Ljubiša Diković izjavio je da odlazi "srećan i bogat u duši, jer je služio Srbiji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading