POTVRĐENO: Vučić sa Putinom 2. oktobra

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 2. oktobra u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, saznaje Tanjug.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prijateljski: Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Vučić je ranije danas na svom Tviter nalogu zahvalio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu na angažmanu u stvaranju najboljih odnosa izmedu Srbije i Rusije.

Prethodno je Čepurin na svom nalogu na toj društvenoj mreži napisao da će se poseta održati početkom oktobra i da se na sastanku predsednika Srbije i Rusije očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja.


- Tokom kratkog razgovora s A.Vučićem pričali smo o modalitetima predstojeće posete Predsednika Srbije Moskvi. Poseta će se održati početkom oktobra. Na sastanku s Predsednikom V.Putinom očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Raspoloženje je pozitivno - napisao je Čepurin.

Srpski predsednik zahvalio mu je na angažmanu za stvaranje najboljih odnosa dve zemlje i izrazio uverenje da će razogovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu.


- Hvala Vam, Ekselencijo, na iskrenom angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije. Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu - napisao je Vučić.


Predsednici Srbije i Rusije sastali su se u Moskvi u maju kada su razgovarali o Kosovu i Metohiji, nabavci vojne opreme i bilateralnim odnosima dve zemlje, a Vučić je tada prisustvovao i Paradi pobede i učestvovao u šetnji "Besmrtni puk".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (68)

Loading
dejana

21.09.2018 16:33

Ovo je nastavak uspešne saradnje između Rusije i Srbije.

mico

21.09.2018 19:50

@dejana - Srbija je zemlja koja ima tradicionalni fundament sa savremenim tokovima zivota i tezi sve boljem drzavnom funkcionisanju

mico

21.09.2018 19:53

@dejana - Ima Srbija sigurnog prijatelja u bratskoj Rusiji.

Nešo N

22.09.2018 05:17

@dejana - dejana:Vučić je se do sada više od deset puta sastao sa Putinom što je potvrda da Putin ceni Vučića i politiku koju vodi.