VULIN: Ima hrabrosti da kaže i ono što ne želimo da čujemo - VUČIĆ JE PRAVI DRŽAVNIK!

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je obesmišljavanje dijaloga u Briselu od strane Prištine posledica toga što je "rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti UN" i prebačeno u nadležnost Evropske unije.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin o Vučićevoj borbi za Srbiju

- Problem je u tome što je rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti UN gde smo imali prijatelje, kao što su Rusija i Kina, i doveli nas na nivo Evropske unije, gde je većina zemalja priznala kosovsku nezavisnost i tako se i ponašaju - rekao je Vulin u jutarnjem programu Televizije Pink.

- To su Srbi uradili. To bez Srbije nije moglo da se uradi, nije mogao Euleks da uđe na prostor Kosova i Metohije bez Srba. Tadašnja vlast je to uradila i mi se sad nosimo s tim posledicama. Pratio sam briselske sporazume od početka, znam kako se klima menjala, koliko je to sad počelo da ide u pravcu interesa Srbije i Srba, a koliko je to bilo napravljeno da bude cementiranje kosovske nezavisnosti - rekao je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug

On je u poboljšanju položaja Srbije posebno istakao ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je rekao da "to radi na izuzetan način", čime je pokazao i u čemu je razlika izmedju državnika i političara.

- Vučić je pokazao da je državnik, da ima hrabrosti da izađe pred svoju naciju, da kaže i ono što ne volimo da čujemo i ono što možda bude teško, da strancima kaže i ono što nikada ne vole da čuju. Tome sam bio svedok i slušao sam to nebrojeno puta, kada razgovara sa njima, sa moćnim strancima, na način na koji zaista nije lako pomisliti da bi jedan političar iz Srbije imao hrabrosti uopšte da govori tako - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (78)

Loading
ina

24.09.2018 10:36

Vucic jedini ima herca da svakome kaze u lice sta misli

Milen

24.09.2018 10:36

Predsednik Vucic je veliki drzavnik koji voli svoju Srbiju i za nju se bori.

mala

24.09.2018 10:37

Vucic je predsednik koji nam je zaista takav potreban.

mala

24.09.2018 10:38

Napred Vucucu.