SINIŠA MALI REAGOVAO NA GNUSNE LAŽI: Nikada nisam bio član DS!

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras u polemici sa poslanicima Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, da nikada nije bio član DS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali oštro reagovao na laži poslanika DS

- Nikada u životu nisam bio član DS. Nikada nijedan dan. Radio sam posao pošteno i časno od 2001. do 2003. godine i o tome možemo da pričamo koliko god hoćete. Jedno je privatizacija, a drugo je pljačkaška privatizacija - rekao je Mali odgovarajući poslaniku DS Goranu Ćiriću koji je prokomentarisao da je "zanimljivo" kada Mali priča o DS, a onda ga upitao do kada je bio član te stranke.

U skupštini se polemisalo se o penzijama, fondu PIO, da li izmene zakona donose nesigurnost za penzionere, jer se penzije neće penzije usklađivati kao ranije, ali i o vođenju ekonomske politike u vreme demokrata i naprednjaka.


- Demokratska stranka je ''zamrzla'' penzije. Ne znam na koji način to predstavlja bilo kakvu sigurnost za penzionere. Vi ste 2008. godine četiri puta podigli penzije, a odmah naredne godine srpska privreda je imala negativan rast od 3,1 odsto. Naš javni dug je krenuo da raste. Imali smo rekordan deficit koji je kulminirao 2013. godine - kritikovao je ministar bivšu vlast.

On je dodao da se danas penzije povećavaju na osnovu relanih rezultata, navodeći da Srbija već treću godinu ima suficit u budžetu.

- Velika je razlika između tadašnje politike koja se vodila kupovinom glasova od ove sada. Vlada Srbije ne želi da povećava penzije na osnovu stope inflacije koja je sada izuzetno niska od 1,5 do 2 odsto, želimo da te penzije povećavamo i više ako nam ekonomski rezultati to dozvole. Pokazali smo da umemo i znamo kako da vodimo ekonomiju, kako da zaradimo, spustimo nezaposlenost, dovedemo investitore - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (89)

Loading
Mara

24.09.2018 17:32

Bar je lako proveriti kad je ko u kojoj stranci bio...

dane

24.09.2018 17:36

To je bar lako dokazati.

paramonte

24.09.2018 17:38

Dok god dobro radio,nije vazno ako je i bio clan druge stranke.

paramonte

24.09.2018 17:39

Ne zanima nas njegova proslost,vazno je da sada dobro radi.