GOJKOVIĆEVA O UPADU NA GAZIVODE: Reakcija međunarodne zajednice razočaravajuća!

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2018

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da je upad kosovske policije Rosu na Gazivode manifestacija sile Hašima Tačija i pokušaj zastrašivanja Srba, a reakcija međunarodne zajednice apsolutno razočaravajuća.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Maja Gojković

- Političari iz Prištine postali su miljenici Brisela, to je kao dete koje maltretira čitavu školu, a učiteljici nekako žao da ga opomene, nego kaže, hajde obe strane nemojte da se tučete. Ovde ne postoje obe strane - navela je Gojković za Pink i istakla da je odlučnom i pravovremenom reakcijom Aleksandar Vučić pokazao da nad Srbima ne može da se sprovodi nasilje.

Ona je dodala i da su najnoviji incidenti gestovi apsolutne nemoći jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da vrati pitanje KiM na pregovarački sto. 

Tači je, smatra, želeo da se dodvori svojim biračima i da se dokaže onima koji njemu spočitavaju pravo da pregovara o konačnom rešavanju statusa Kosova.

Upitana da li se događaji mogu povezati sa predstojećom Vučićevom posetom Moskvi, Gojković je rekla da ne zna šta može da se nađe u glavi političara iz Prištine, ali je dodala da veruje da će Vučić u Moskvi razgovarati i o političkoj stabilnosti u regionu, pregovorima Beograda i Prištine i planovima zvaničnog Beograda.

Gojković je rekla i da je odlazak predstavnika Kosova u UN bio ispod svakog nivoa, ali da se pokazalo da imaju isti metod političog delovanja kao srpska opozicija.

- I Vuk Jeremić je iskoristio svoju mogućnost da dobije propusnicu i presreće važne političare po hodnicima UN. Ali, predsednica vlade Ana Brnabić i ministar Ivica Dačić su na dostojanstven, pravi način predstavili državu i u govoru se očitala politika Srbije - rekla je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading