VUČIĆ SE SASTAJE SA STOLTENBERGOM: Evo kada i gde će se održati sastanak!

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 8. oktobra u Beogradu, a njihov razgovor o tome šta Srbija želi da postigne većom saradnjoj sa vojnom alijansom organizuje Beogradski bezbednosni forum.

RepublikaFoto: Tanjug/NATO
Aleksandar Vučić i Jens Stoltenberg

Tanjug je ovu posetu najavio pre nekoliko dana, ali se u tom trenutku, zbog delikatnosti posete nije znalo gde će ona biti realizovana i kada.

Sada je iz Bezbednosnog foruma najavljeno da će razgovor biti organizovan u ponedeljak, 8. oktobra u 11 i 30 u hotelu Hajat Ridženski, a glavne teme dijaloga biće - kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za jaču saradnju i kakve su praktične koristi za građane naše zemlje i regiona.

Organizatori su osnivači Foruma - Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji, a razgovor će moderirati Sonja Liht.

Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugaciji dijalog sa zvaničnim Beogradom, a pre godinu dana u razgovoru je s Vučićem u briselu istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.

Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (68)

Loading
hana

03.10.2018 15:33

Vazno je sa svima saradjivati.

sesilija

03.10.2018 18:43

@hana - Vucic se bori za mir i stabilnost.

arkhan82

03.10.2018 15:33

Srbija vodi i vodice neutralnu vojnu politiku, ali mozemo zarad bezbednosti njenih gradjana saradjivati sa NATO-om.

ja

03.10.2018 18:44

@arkhan82 - Dosta je bilo rata i Vucic je toga svestan.