PALE MASKE! AMBASADA SAD U PRIŠTINI: Podržavamo Vojsku Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju, objavila je RTK, program na srpskom jeziku.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

- Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju disciplinovanu, transparentnu tranziciju KBS-a u profesionalnu, multietnicku NATO-interoperabilnu vojsku sa ograničenim mandatom teritorijane samoodbrane. Nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju - navodi se u odgovoru iz ambasade SAD na pitanje RTK2, kakav je stav americke administracije povodom usvajanja amandmana od strane Komisije za unutrašnje poslove kosovske skupštine na Nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan nacin koji odražava multietnicku prirodu Kosova". 


- Od suštinskog je znacaja da Kosovo, od ovog trenutka pa nadalje, blisko koordinira sa NATO saveznicima i da se angažuje sa svim svojim građanima dok tranzicija napreduje - navedeno je u odgovoru za RTK2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
bojan

04.10.2018 18:47

Politika SAD,se u s vetu pokazala kao losa.Ovde ce najgore proci,ako izazovu sukobe.Jer Srbija sigurno nece dozvoliti,ugrozavanje zivota svoga naroda na severu.

milos

04.10.2018 18:56

Koliko licemerja na jednom mestu.

mihailo

04.10.2018 18:58

Zna se da Amerikanci podržavaju Albance na KiM.

Miki

04.10.2018 19:05

Nista novo. Samo je konstatovano ono sto svi odasvno znamo.