"Milošević je vodio politiku koja je dovela do razaranja, a Đilas i Jeremić su uništili čak i ono što je Milošević ostavio!"

Autor: Republika

Vesti

05.10.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su Konferenciji "Ka bezbednijoj Srbiji" u hotelu Hilton.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Ekonomska bezbendnost, privredni rast, smanjenje nezaposlenost, smanjene duga, privlačenje investicija. Važno je govoriti o srbiji u međunarnodnim okvirima. Naša politka je politika mira, rada i budućnosti. Uvek stavljamo do znanja da Srbiju ni fizički ni politički ne mogu da gaze i ponižvaju - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je Srbija navikla na politiku Albanaca, a na koju svet ćuti.  

- Nedavno je Haradinaj rekao da će od 1. januara biti uklonjene prepreke između Kosova i Albanije, bilo je jedno mlako saopštenje iz EU, a sve ostalo - ćutanje. Navikli smo i treba da reagujemo na pravi način - rekao je Vučić novinarima. 

Ističe da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo da prikuplja potpise za bilo čiju smenu. 

Govoreći o poređenju njega i Miloševića, Vučić kaže da je Milošević vodio lošu politiku jer je dovela do razaranja, te da su Đilas i ostali uništili čak i ono što je ostavio Milošević.

- Ako je neko razorio Srbiju, razorili su je Đilas, Jeremić i ostali koji su trenutno najbogatiji u Srbiji, pa i u regionu - Vučić.

Govoreći o 5. oktobru 2000. godine, Vučić je izjavio da nije moguće dati jednoznačnu ocenu tekovina tih promena, jer su posledice tih dogadjaja bile i dobre i loše. 

- Nije sve crno ili belo što se tiče 5. oktobra, to su nijanse između crnog i belog. Bilo je dobrih stvari, jer više nismo bili izolovani, kao zemlja smo se otvorili. A bilo je i loših stvari jer su najgori pljačkaši kao plen zauzimali sve što je u Srbiji vredelo a odustajali su od srpskih državnih i nacionalnih interesa, i uveli zemlju u najtežu dužničku krizu od 2008. do 2012. godine - rekao je Vučić u hotelu Hilton. 

Vučić je ocenio da je danas u svim sferama društvenog života stanje "desetostruko bolje" i kao primer naveo da ima tri puta manje ubistava nego 2001. ili 2003. godine, ali i to što u Beogradu radi Narodni muzej koji godinama nije radio. 

- Milošević je uništavao ekonomiju, ali ne namerno i smišljeno, nego je politika uvela zemlju u sukobe. A Dragan Đilas i ostali su krali i pljačkali sve što je Milošević ostavio u nasleđe, makar u supstanci. Svaku fabriku su uništili - rekao je Vučić i dodao da su opozicionari Đilas i Vuk Jeremić među najbogatijim ljudima, ne samo u Srbiji nego u regonu. 

Komentarišući najave da će Pokret slobodnih gradjana početi prikupljanje potpisa za njegovu smenu, Vučić je rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo na prikupljanje potpisa, ali da će do kraja godine biti dosta lokalnih izbora na kojima će opozicija imati priliku da pokaže svoju snagu.

Govoreći o novcu koji je Vuk Jeremić dobio od katarske ambasade, predsednik kaže da ga čudi što nema odgovora i što se niko ne trudi da ga nađe. - Videćemo šta će istraga na svetskom nivou pokazati i uveren sam da će se ovo rasvetliti - kaže predsednik. 

Kada je reč o učešću Srba na stranim ratištima, Vučić kaže da na to gleda isto kao kada se donosio zakon o ovome.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
maja5

05.10.2018 09:02

Zuti su nas dotukli.

Milijana

05.10.2018 09:18

Djilas i drustvo su dokusurili i ono malo sto je ostalo posle Milosevica.

Nina

05.10.2018 09:21

Dragan Djilas i drustvo su dokusurili i ono malo sto je ostalo posle Milosevica.

Laki

05.10.2018 09:30

Djilas i drustvo su dokusurili i ono malo sto je ostalo nakon Milosevica.