USPEH ZA PRIVREDU: Predsednik Vučić otvorio fabriku za obradu drveta u Sremskoj Mitrovici

Autor: Republika

Vesti

06.10.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sremskoj Mitrovici danas se, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoreno novo postrojenje fabrike "Labor Srb'', koja transformiše iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda. "Labor Srb", srpska firma sa italijanskim učešćem širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Osnovana je 2015. godine na osnovu 30-ogodišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta i proizvodnje parketa Patricija Dei Tosa, osnvača "Istlasa" i "Labora Legnoa" - italijanskih firmi sa zvaničnim sedištem u Kordinjanu, regija Veneto, sa ukupno 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 40 miliona evra.

"Labor Srb" je razvila svoju delatnost na povišrini 24.000 metara kvadratnih za prvu obradu trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijanske firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpison "Itlas" i "Labor Lengo".

Sada će "Labor Srb" porizvoditi dierktno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

Otvaranju, između ostalih, prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Slavko

06.10.2018 10:07

Ekonomski napredak I mir u Srbiji su najbitniji.

Imperija

06.10.2018 10:08

Velika fabrika koja će upravo zanat stolarstva da spasi i opstane u Srbiji.

Mirko

06.10.2018 10:08

Jos jedna fabrika i jos jedan dokaz da smo na pravom putu, putu razvoja i uspeha!

Ron

06.10.2018 10:09

Najvaznije je da cemo sada izvoziti gotov proizvod najviseg kvaliteta, na kome ce pisati da je proizveden u Srbiji.