Srbija zatvorila albanskog ratnog zločinca, pa se ŠIPTARI UZJOGUNILI!

Autor: sputniknews.com

Vesti

06.10.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova pozvalo Srbiju da "hitno oslobodi državljanina Kosova" koji je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

U saopštenju MSP-a takozvane države Kosovo, ističe se da je Kosovo zvanično dobilo informacije da je jedna osoba, čiji se identitet u saopštenju ne spominje, zadržana i da je po nalogu Specijalnog tužilaštva osumnjičena za izvršenje ratnih zločina, prenosi "Sputnik".

- MSP ocenjuje da ponašanje srpskih vlasti u odnosu na građane Republike Kosovo ostaje slično politikama (Slobodana) Miloševića i takvo delovanje smatra "lovom na veštice" prema našim građanima - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poručuje i da bi vlasti u Beogradu trebalo da se bave srpskim državljanima koji su učestvovali u ratnim zločinima pre nego što se bave građanima Kosova i konstatuje "što nisu uspeli da urade".

- To je najbolji dokaz da u Srbiji nema nijednog znaka žaljenja, pokajanja niti izvinjenja prema građanima Republike Kosovo, kao što ga nije bilo ni prema građanima drugih zemalja u regionu - piše u saopštenju.

MSP Kosova poziva "severnog suseda" da hitno zaustavi maltretiranje i sistematske gaženje ljudskih prava građana Kosova i istovremeno poziva EU, zemlje velike petorke i međunarodnu zajednicu da upozore "susednu državu" zbog takvih ponašanja i zahtevaju hitno oslobađanje državljanina Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Bora

06.10.2018 11:27

Znaci po njima ratnim zlocincima treba oprostiti i sazaliti se na njih pa ih ispratiti do Kosova. Jos uvek ne shvataju da samo u njihovoj kvazi drzavi moze " ispod zita", svugde u svetu postoje zakoni doneseni na osnovu Ustava, ali dzabe objasnjavati.

Dragan

06.10.2018 11:37

Ocekivana reackija, oni su narod koji ne razlikuje zlo i dobro.

Rade

06.10.2018 11:43

Pa oni nemaju ni stida ni srama kada su oni našli pričaju o gaženju ljudskih prava i sloboda..

Miško

06.10.2018 11:45

Ovi naši kada hapse bar znaju zašto hapse, a ne poput šiptara koji to rade neosnovano i protiv zakona. A po Prištini ima još mnogo ratnih zločinaca koji su na slobodi, očekujem da će specijalni sud uskoro i njih "pozvati" pred lice pravde.