Maršal Pič: KFOR nastavlja svoju misiju na Kosovu!

Autor: Tanjug

Vesti

06.10.2018

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO, maršal Stjuart Pič, u Prištini je izjavio da će NATO putem KFOR-a nastaviti da ostvaruje svoju misiju, u interesu Kosova i regiona.

RepublikaFoto: AP/V. GHIRDA

- NATO će nastaviti da obezbeđuje mirnu i sigurnu sredinu za sve - rekao je Pič na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, tokom susreta razgovaralo se o saradnji Kosova i NATO i aktuelnim kretanjima na Kosovu koja se odnose na pitanja bezbednosti Kosova ali i regiona. 

- NATO i KFOR su imena koja uživaju poverenje svih građana Kosova. To je vaša zasluga - rekao je Tači i zahvalio Piču na velikom doprinosu NATO i KFOR tokom dve decenije delovanja na Kosovu. 

Kosovski predsednik je ocenio da su stvoreni svi uslovi da se Bezbednosne snage Kosova transformišu u Vojsku Kosova. 

- Transformacija je postepeni proces koji će se odvijati u saradnji sa NATO i našim saveznicima - kazao je Tači i dodao da će transformacijom BSK, NATO dobiti sigurnog partnera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading