VUČIĆ: Oni koji su tukli Albance biće NAJSTROŽIJE KAŽNJENI!

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2018

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je danas osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić osudio napad

Vučić je zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni, a kako "Blic" nevzanično sazanje, predsednik Srbije je naložio ministru policije Nebojši Stefanoviću da danas po podne obiđe povređene mladiće.

- Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu - poručio je Vučić.

- Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja - dodao je on. Vučić je najavio da će napadači biti strogo kažnjeni.

- Kako da tražim od Jensa Stoltenberga da Srbi budu zaštićeni na KiM, ako nismo u stanju da zaštitimo građane druge nacionalnosti u našoj zemlji. To mora na najjoštriji način da bude osuđšeno, a lica moraju najdrastičnije biti kažnjena - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta.

- Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
emica

08.10.2018 09:47

Uvek se nadju neke budale ,zadojene velikim nacionalizmom koji uzimaju"pravdu" u ruke i izivljavaju na neduznim gradjanima.Ako ste takvi junaci,sto ne odete na KiM i bijete pripadnike ROSU?

Slaven

08.10.2018 09:49

Huliganstva ima na svim stranama i treba ga žestoko sankcionisati.

Sima

08.10.2018 09:51

Nadamo se da nas nece niko prozivati za ovaj napad, eto kako neki delikventi mogu ukaljati ugled drzave.

Rodoljub

08.10.2018 10:01

Zasto najstrozije? Treba ih kazniti po zakonu.