VUČIĆ: Daćemo sve od sebe da se nastavi dijalog Beograda i Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će Srbija dati sve od sebe da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da se očuvaju mir i bezbednost u regionu, kao i da ne zadajemo glavobolju ni velikim silama, niti svom narodu.

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ
Stoltenberg i Vučić na skupu "Liderstvo za bezbednost regiona"

Vučić je na skupu "Liderstvo za bezbednost regiona", na kome sa generalnim sekretarom NATO-a Jens Stoltenbergom razgovara o tome kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO-a, rekao da će Srbija dati sve od sebe da izbegnu greške iz prošlosti, ali i da obezbedi budućnost svog naroda i bolje privredno okruženje.

- Da bi mogli da se razvijamo i pohvalimo ekonomskim rastom i prvilačenjem stranih ulaganja. Nadamo se da će biti još bolje - poručio je Vučić.


Kako je rekao, Srbija će dati dati sve od sebe da se nastavi dijalog sa pristinskim Albancima, ali i da uspostavimo bolje odnose sa novim bosanskim liderima.

- Mislim da nema sumnje da ćemo morati da imamo bolje odnose sa Hrvatskom, onoliko koliko možemo mi da doprinesemo - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Dehan

08.10.2018 10:59

Srbija je z ato da se u miŕu pronadje trajno resenje

Dehan

08.10.2018 11:00

Podrzavamo pregovore I nadamo se da ce do dijaloga doci

Dejan

08.10.2018 11:01

Koliko god se Srbija trudi da se dijalog uspesno zavrsi, na obostranu korist, toliko svaki put naidjemo na odbijanje albanske strane

Siniša

08.10.2018 11:03

Vucic se stvarno maksimalno trudi da pronadje neko resenje, a ukoliko bi NATO I EU izvrsili pritisak na Albance da ozbiljno udju u dijalog bile bi nam mnogo vece sanse da pronadjemo kljuc za ovu situaciju