VESIĆ: Đilas govorio građanima Bora da dolazak "Ziđin" kompanije NIJE DOBAR!

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2018

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveza svih političara, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, jeste da omogućavaju da u Srbiju dođe što više investicija, bilo stranih bilo domaćih, izjavio je danas član Predsedništva Srpske narpedne stranke (SNS) Goran Vesić i dodao da jedan od lildera opozicije Dragan Ðilas radi upravo suprotno i tera strane investitore.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Vesić je rekao da je Ðilas otišao u Bor kako bi radnike RTB-a i građane Bora ubeđivao kako nije dobro da u Bor dođe jedna od najvećih rudarskih kompanija na svetu "Ziđin" koja, dodao je, ima promet u milijardama evra i koja će uložiti stotine miliona evra u razvoj tog rudarsko-topioničarskog basena i zaposliti nove ljude.

Vesić je za Tanjug rekao da Ðilas i dalje nastavlja da širi lažne vesti, optužuje sopstvenu zemlju pred međunarodnim institucijama i ono što je najopasnije - da tera investitore.

Istakao je da je obaveza svih političara, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, da omogućavaju da u Srbiju dođe što više investicija, bilo stranih bilo domaćih, jer, dodao je, svaka investicija znači ulaganje u zemlju i nova radna mesta.

- Dragan Ðilas već skoro godinu dana uporno preti stranim investitorima, tera ih iz zemlje i to je nešto što ja nisam video da postoji u istoriji svetskog parlamentarizma, da neko tera ljude koji obezbeđuju radna mesta - rekao je Vesić i dodao da Ðilas na taj način pokazuje da mu radna mesta nisu potrebna.

Podsetio je da je Ðilas pre nekoliko dana pisao Međunardonom monetarnom fondu, čime je, kako je reako, cinkario sopstvenu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Davao je lažne podatke želeći da MMF ne kaže nešto dobro o Srbiji. Pritom nam nije objasnio kako je njegova vlast 2011. godine izbacila MMF iz Srbije. Pa što onda piše Fondu koji su najurili i rekli da im nije potreban - upitao je Vesić.

Pritom, dodao je, Ðilas ne kaže da je u vreme dok je bio na vlasti ukupan javni dug bio 79 odsto BDP-a, a da će prvog januara sledeće godine iznositi manje od 50 odsto.

- Ne kaže da je sam MMF projekciju privrednog rasta Srbije korigovao sa 3,5 na više od 4,2 odsto, čime su međunarodne institucije pokazale da se Srbija razvija - rekao je Vesić.

On je dodao da Ðilas želi da sve bude državno i da samo on može da posluje, a da funkcioniše samo prodaja sekundi, i ocenio da je on u tome veoma uspešan i pravi milione jer je to radio s državnim firmama kada je bio na vlasti.

- Tako Dragan Ðilas zamišlja ekonomiju. Sve je drzavno, svi su istom kazanu, osim njegovog kazana i njegove privatne firme koja može da radio ono što želi i da pravi milione - rekao je Vesić i dodao da je to vreme prošlo i da je zato Ðilas nervozan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Marija

11.10.2018 14:12

Treba pitati Djilasa za koje pare su oni hteli da prodaju Bor a niko nije hteo da ga kupi a sada kada je prodat iznad svih ocekivanja i to mu smeta.

Sanja

11.10.2018 14:16

Djilasu su dobri oni koji zatvaraju fabrike

paramonte

11.10.2018 14:17

Djilas samo gleda da naskodi sadasnjoj vlasti.

paramonte

11.10.2018 14:18

DJilas je zlo koje samo gleda da naudi narodu.