Milo popisuje Srbe kao Hitler Jevreje

Autor: G. Mitrović - S. Marjanović

Vesti

12.10.2018

03:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalčina u režiji diktatora Mila Đukanovića! Policijske snage Crne Gore su u proteklih nekoliko dana privodile na informativne razgovore mladiće iz Podgorice i Bara za koje su posumnjale da su navijači Crvene zvezde i Partizana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Da bruka sa gnusnim etiketiranjem ljudi bude veća, svi ti navijači morali su da se izjasne kao Srbi, potpišu izjave i obavežu se da neće doći na sinoćnu utakmicu Srbija - Crna Gora!

Dule Savić: Budalaština i glupost! Pustili bi ih na stadion da su Šiptari

- Dobili smo pozive da se javimo u policiju. Tamo nas je čekao inspektor i dao nam je unapred pripremljenu izjavu koju je trebalo da potpišemo. Pisalo je naše ime i prezime, pored toga da se izjašnjavamo kao Srbi i u nastavku da svojevoljno izjavljujemo da nećemo biti na stadionu za vreme odigravanja utakmice. Samo je trebalo da potpišemo da bi nas pustili iz policijske stanice - otkrilo je crnogorskom portalu Borba nekoliko mladića iz Bara i Podgorice.

Dok se fudbaleri dve reprezentacije druže i tvrde da političke tenzije nema jer smo isti narod, Crna Gora, na čijem je čelu Milo Đukanović, postupa poput nacističkog vođe Adolfa Hitlera, koji je popisivao i žigosao Jevreje, dok crnogorski vlastodržac na crnu listu stavlja Srbe iz Crne Gore.

Foto: wikimedia/ Ante Pavelić
Ante Pavelić

PAVELIĆEV MODEL

Na nepodnošljivo stanje u Crnoj Gori koje represivno gazi sve što ima predznak "srpsko" ukazao je još letos patrijarh Irinej ocenivši da je status Srba u toj državi kao u doba ozloglašene NDH Ante Pavelića.

- Položaj Srba bih uporedio sa položajem koji su imali u Hrvatskoj u doba endehazije. Možda to neprijateljstvo u Crnoj Gori nije kao ono koje je bilo kod ustaša, ali mržnja u narodu, nažalost, postoji. Sigurno da to čine oni koji ne žele dobro ni Srbiji ni Crnoj Gori - rekao je patrijarh.

Položaj Srba bih uporedio sa položajem koji su imali u Hrvatskoj u doba endehazije

Osim toga, pre samo nekoliko dana objavljeno je da Podgorica priprema spisak nepoželjnih Srba kojima će biti zabranjen ulazak u Crnu Goru, a među prvima na toj crnoj listi biće ime srpskog patrijarha zbog ove njegove izjave.

Akademik Matija Bećković, kome su poetsko veče u Budvi nedavno upropastile pristalice Đukanovićevog DPS kada je intervenisala policija, smatra ovaj skandal lošom najavom nekih novih pravila u fudbalu, koja su, kako kaže, normalnom svetu još uvek nepoznata.

- Verovatno bi bilo lakše da zabrane igračima da se izjašnjavaju kao Srbi, njih je manje nego navijača, koje je sigurno teško pohvatati, a posebno prisiliti na nešto što im nije po volji. Moguće je da smo na putu menjanja fudbalskih pravila od Mila Đukanovića, a da to i ne znamo - kaže Bećković za Srpski telegraf.

FAŠIZAM NA DELU

Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić u razgovoru za Srpski telegraf ističe da je ovo potvrda svega što se dešava sa građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Bećković: Moguće je da smo na putu menjanja fudbalskih pravila od Mila, a da to i ne znamo

- Ova vrsta pritiska da niko od nas ne može slobodno da kupi kartu za utakmicu, već se one dele probranim kadrovima DPS je fašizam na delu i dokaz brutalnosti Đukanovićevog režima. Važno nam je da političari iz Srbije shvataju u koliko teškoj situaciji se nalaze njihova braća u Crnoj Gori - poručuje Mandić.

Pokušaji selektora Mladena Krstajića, odnosno Ljubiše Tumbakovića, s druge strane, postali su uzaludni jer je država Crna Gora radila sve da podigne nivo mržnje i nahuška svoje navijače na Srbe koji su doputovali u Podgoricu da gledaju meč. Legenda srpskog fudbala Dušan Savić se nije mnogo iznenadio ovim potezom Crnogoraca:

- Ne mogu da prestanem da se smejem. Budalaštine i gluposti šta rade ti Crnogorci. Možda bi ih pustili na stadion da se izjašnjavaju kao Šiptari.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading