BELEN SA BRNABIĆEVOM: Želimo da vidimo Srbiju u zajednici evropskih zemalja!

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2018

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ane Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Austrije Aleksanderom Van der Belenom, kojem je zahvalila na kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija i čvrstom stavu o neophodnosti integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Aleksander van der Belen i Ana Brnabić

Srbija je važan partner Austriji kojeg želimo da vidimo u zajednici evropskih zemalja, naveo je predsednik Belen i ponovio da je pitanje integracije Zapadnog Balkana jedno od najvažnijih pitanja tokom austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Premijerka Brnabić istakla je da su Srbija i Austrija važni ekonomski partneri, navodeći da veliki broj austrijskih kompanija posluje u našoj zemlji i da sa, uloženih više od tri milijarde evra, zapošljavaju oko 20.000 ljudi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijimna.

Predsednik Austrije ocenio je da su austrijske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji i da će saradnja dve zemlje ići ka daljem intenziviranju ekonomske saradnje i dolasku novih kompanija na srpsko tržište.

On je pohvalio uspeh Srbije postignut ekonomskim reformama i istakao da je Srbija dala izuzetan primer mnogim zemljama, pa i Austriji u postizanju visoke stope rasta, ekonomske stabilnosti i oporavku privrede. 

Predsednica Vlade ocenila je da je za dalji napredak, postizanje dugoročne fiskalne stabilizacije, stabilne ekonomije i povećanje broja radnih mesta, neophodan i stabilan i siguran region.


U tom smislu, objasnila je Brnabić, Srbija ulaže velike napore i spremna je da kroz dijalog sa Prištinom radi na pronalaženju kompromisnog i održivog rešenje za Kosovo i Metohiju, jer je to interesu stabilnosti čitavog regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading