ŠEŠELJ O FORMIRANJU VOJSKE KOSOVA: Nije ona nikakva opasnost za Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

18.10.2018

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS Vojislav Šešelj smatra da formiranje takozvane vojske Kosova neće prestavljati opasnost za vojsku Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

- Ta njihova "vojska" nikada neće biti ozbiljna vojna snaga i ona za našu vojsku nije neka velika opasnost, ali je opasnost za Srbe na Kosovu i Metohiji u slučaju iznenadnog napada, a pre nego što bi naša vojska intervenisala (ako bi uopšte intervenisala) - upozorava Šešelj.

Lider radikala smatra da postoje dve linije američke politike na Kosovu i Metohiji i na Balkanu, a nada se pobedi Trampovih republikanaca na izborima za Kogres SAD. 

- To je odluka koja je donesena na protivpravan način i ona će dodatno zaoštriti odnose između Srba i Albanaca.  Ona će stvarati nove opasnosti od konfrontacije, a mislim da se Albanci ne bi usudili da to urade da nisu dobili diskretnu podršku od Zapada. Mi smo sada u situaciji da imamo dve linije američke politike na Kosovu i Metohiji i Balkanu. Koja će od te dve linije da prevagne videćemo na predstojećim izborima za američki Kongres, ali još uvek ostaci "klintonovske varijante" čine svoje i podstiču albance na zlo - napominje Šešelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading