DAČIĆ: Može Amerika da piše šta hoće, nema promene Rezolucije 1244!

Autor: sputniknews.com

Vesti

21.10.2018

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da SAD jesu promenile politiku prema dijalogu Beograda i Prištine, ali da se ne očekuje da će povući priznanje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Gostujući na televiziji "Prva", Dačić je rekao da nije sve „crno-belo“ i da je najvažnije da se za Srbiju otvaraju vrata za dijalog, prenosi Tanjug.

- Neće oni promeniti politiku u smislu priznanja Kosova, ali nije sve crno-belo. Ja ne očekujem da će se ovako završiti kada je reč o vojsci Kosova. Najvažnije je da se otvaraju vrata za dijalog, zato što su pre nekoliko meseci SAD imale stav da nema o čemu da se razgovara - kazao je šef srpske diplomatije povodom novih pokušaja Prištine da oformi vojsku Kosova.

On se takođe osvrnuo na pismo bivše ambasadorke SAD u UN Niki Hejli generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu o povlačenju Unmika sa Kosova.

- Može Amerika da piše koliko hoće, nema promene rezolucije 1244 dok ne bude saglasnosti Saveta bezbednosti. Pošto nema saglasnosti, to se neće ni desiti - naveo je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading