HARADINAJ U BUNILU: Vučić nema hrabrosti da objasni Srbima da Kosovo NE ZAVISI od Beograda!

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih kosovskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da niko nema razloga da se plaši transformacjie Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema hrabrosti da, kako kaže, "svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

U intervjuu za podgoričku tv A1, Haradinaj je komentarisao navode predsednika Vučića da će tim činom Beograd biti "sateran u ćošak" zbog čega se boji "tragičnih posledica", ocenivši da je to to problem srpskih medija i tamošnje propagande.

- I Vučić i Srbija i svi znaju da Albanci nisu takvi. Nikad u istoriji Albanci nisu pretili nekome ko živi s njima. Vučiću treba hrabrost da svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda - tvrdi Haradinaj.

Takođe, tvrdi da će Kosovo biti bezbednije kada arhitektura bezbednosnih institucija bude okončana.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Niko ne može nikome da preti. I Srbi na Kosovu će biti bezbedniji kad budemo završili arhitekturu bezbednosne institucije - naveo je Haradinaj.

Dodao je i da ga ne zabrinjava to što se ministar inostranih poslova, Ivica Dačić, kako kaže, svako malo pohvali da je neka nova zemlja povukla priznanje nezavisnog Kosova.

Zastave "velike Albanije" po kafićima

Upitan kako komentariše to što se u nekim prištinskim kafićima može videti i zastava tzv. "velike Albanije", na kojima je ucrtana i Crna Gora, Haradinaj nije želeo da komentariše.

- Ne bih to komentarisao. Ja sam izabran da zastupam nezavisno Kosovo, nemam nikakvu odgovornost za mape, vizije i ideje. Odgovaram samo za Kosovo, koje nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori - poručio je Haradinaj.

Smatra da Srbija, kako kaže, samo gubi vreme sa Kosovom, a mi, dodao je, imamo vremena koliko god Beograd hoće.

Tvrdi da njedna država nije povukla priznanje nezavisnog Kosova.

- Mi smo gubili vreme od devedesete nadalje. Nama ne može biti gore nikada. Taj pritisak Srbije ne može nikako da nam oteža život da bismo mi jednog dana rekli "E, šta vi mislite u Beogradu?" Dačić i ostali neka se zabavljaju, ako imaju vremena i novca za to - poručio je Haradinaj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (90)

Loading
Slaven

25.10.2018 11:54

Srbi na severu Kosova nikada neće dozvoliti da budu deo OVK,niti da se oni šetaju po Mitrovici.

anja

25.10.2018 11:55

Vojska Kosova bi bila pretnja za ceo region.

aca

25.10.2018 11:56

Neznamo ko ovde nema hrabrosti sakrio si se u mišiju rupu , Vučić ide na KiM i pomaže svom narodu , a tebe bi tvoj narod linčovao kada bi se pojavio među njima.

Zerdjo

25.10.2018 11:57

Sto ovaj Haradinaj voli da lupa gluposti!!I to vise puta dnevno!!