ĐURIĆ I TURČAKOV STAVILI PARAF: SNS i Jedinstvena Rusija potpisale Sporazum o saradnji

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2018

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić danas je u Moskvi sa sekretarom Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejem Turčakom potpiso Sporazum o saradnji kojim dve stranke izražavaju opredeljenje za nastavak jačanja odnosa Srbije i Ruske Federacije, na principima jednakosti i uzajamnog poverenja.

RepublikaFoto: Tanjug/Jedinstvena Rusija
Srdačno i prijateljski: Đurić i Turčakov

Sporazumom je, između ostalog, predviđeno sprovođenje bilateralnih konsultacija i razmena informacija o trenutnom stanju u Ruskoj Federaciji i Republici Srbiji, razmena stranačkih delegacija na raznim nivoima, organizovanje sastanaka stručnjaka i sproveđenje drugih bilateralnih inicijativa, organizovanje bilateralnih i multilateralnih seminara, konferencija i okruglih stolova posvećenih najvažnijim pitanjima u rusko-srpskim odnosima.

Snažna podrška Rusije

Ðurić je, nakon potpisivanja sporazuma, izjavio da su odnosi Srbije i Rusije učvršćeni snažnom podrškom koju naša zemlja uživa po pitanju KiM i drugim važnim pitanjima, kao i velikim ličnim poverenjem između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. 


- Danas su u Moskvi najveća stranka u Jugoistočnoj Evropi Srpska napredna stranka i vladajuća partija u Rusiji Jedinstvena Rusija potpisale Sporazum o saradnji sa ciljem da naše stranačke odnose iskoristimo da bismo još produbili naše međudržavne odnose koji su zasnovani na poverenju, poštovanju i ljubavi između naša dva naroda - rekao je Ðurić.

 

 

Ðurić je dodao da je u Moskvi razgovarao i sa predstavnicima ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Državne Dume i drugih institucija, sa ciljem da se zajedničko delovanje po pitanju zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa, naročito po pitanju Kosova i Metohije, u narednom periodu pojača. 


Marko Ðurić, koji u ime SNS, u Moskvi u svojstvu gosta učestvuje u radu Konferencije azijskih političkih partija (ICAPP), na kojoj su se okupili politički zvaničnici iz 52 države, dodao je da je na brojnim sastancima razgovarao o situaciji u regionu i objasnio zašto je važno da se podrže države kao što je Srbija u nameri da vode samostalnu spoljnu politiku i da se ne podrži cepanje Srbije kroz otimanje Kosova I Metohije.

Biramo prijatelje

- Jačanje ovakvih veza predstavlja komparativnu prednost ne samo SNS već i čitave Srbije. Srećni smo što možemo da samostalno gradimo veze i prijateljstva širom sveta i što smo, zahvaljujući politici predsednika Vučića, država koja sama bira svoje prijatelje a gradi prijateljstva na svim stranama sveta - kazao je Ðurić. 

Ðurić će i sutra na marginama konferencije imati niz susreta koji će biti prilika za produbljivanje međupartijske saradnje, ali i za razgovor o regionalnim i geopolitičkim temama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
MadamM

25.10.2018 16:25

Svaka čast našoj ruskoj braći, uvek uz nas.

mara

25.10.2018 16:27

To je nesto sto se podrazumeva u odnosima dve vladajuce stranke prijateljskih drzava.

saska

25.10.2018 16:28

Za dugi niz godina saradnje

Caca

25.10.2018 16:28

Bravo, velika prilika da jacamo zajednicku saradnju.