EU i NATO zataškavaju zločine nad Srbima!

Autor: M. R. I.

Vesti

27.10.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici pojedinih zapadnih zemalja, EU i nekih međunarodnih organizacija uplašili su se dokumenata i dokaza o zločinima nad Srbima i pripadnicima drugih nacionalnih zajednica na Kosovu koje je prikupila posebna radna grupa Skupštine Srbije. Takav zaključak za Srpski telegraf izneo je Milovan Drecun, predsedavajući tog skupštinskog tela. On tvrdi da se radi o zataškavanju zločina nad Srbima i da diplomate pojedinih zemalja zapravo ne žele da se sazna istina i da se zbog toga nisu odazvale sastanku na koji ih je on pozvao.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Taj sastanak sa predstavnicima pojedinih ambasada je imao za cilj da ih animiramo da iz arhiva svojih nacionalnih kontingenata Kfora, odnosno iz arhiva Unmika, OEBS, Euleksa izvuku svu postojeću dokumentaciju koja se odnosi na počinjene zločine na Kosovu i Metohiji nakon dolaska međunarodnih snaga, ali i pre toga, i na sudbinu nestalih lica. Utvrdili smo da najviše nestalih ima u italijanskoj zoni Kfora, 223 zločina nisu rasvetljena, ali su predstavnici italijanske ambasade unapred rekli da imaju previše obaveza, te da ne mogu da dođu na sastanak - priča Drecun.

To je svesno zataškavanje zločina koji su počinjeni nad srpskim narodom od terorista OVK, dodaje naš sagovornik.

- Ja sam to u lice rekao i prisutnim službenicama ambasada i međunarodnih organizacija. Došli su predstavnici američke i nemačke ambasade, dolazak su najavili Britanci i Francuzi, ali se ni oni nisu pojavili na sednici niti su poslali obrazloženje. S druge strane, došli su predstavnici UN, OEBS i Međunarodnog Crvenog krsta, ali niko iz Kancelarije Saveta Evrope, EU i NATO - objašnjava Drecun.

Na sastanku je predstavljena dokumentacija o slučaju grobnice-bunkera kod Ðakovice sa sedam tela, gde je tri puta rađeno iskopavanje, a onda su tela odneta i ne zna se gde su pokopana.

Drecun podseća da Srbija traži rasvetljavanje ubistva braće Ristić, koja su nestala pošto su izašla iz prostorija Kfora u Gnjilanu.

- Imamo razgovor predstavnika OEBS sa Albancem koji je držao ilegalni zatvor i koji je "čuvao" dvojicu srpskih novinara. To je bio dovoljan trag da se započne sa istragom i utvrdi ko su bili ti novinari i ko ih je odveo - zaključuje Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading