(FOTO) Tamara Vučić u Pekingu sa suprugom Si Đinpinga

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.10.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga predsednika Kine Si Ðinpinga, Peng Lijuan, primila je danas u Pekingu suprugu predsednika Srbije Tamaru Vučić, sa kojom je razgovarala o saradnji dveju zemalja u oblasti kulture i humanitarnog rada.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tamara Vučić i Peng Lijuan

Dve sagovornice su se dogovorile da, posle otvaranja kulturnog centra Narodne Republike Kine u Beogradu, dve zemlje organizuju Dane kineske kulture na teritoriji Srbije, od Subotice i Novog Sada, do Niša, Leskovca i Vranja. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL


Tokom razgovora je konstatovana veoma bliska saradnja Kine i Srbije u svim najvažnijim sferama društvenog života, kao i blisko prijateljstvo dva predsednika, Vučića i Sija. 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (71)

Loading
Milica

29.10.2018 12:47

Srbija i Kina imaju izuzetno dobru saradnju, kako ekonomsku, tako i političku, a ovo je prilika da se u zajedničnom humanitarnom radu pokažemo!

Luka

29.10.2018 12:53

Jos jedna poseta od izuzetnog znacaja za Srbiju, Kina i Srbija imaju mnogo toga zajednickog o kulturi i to je jedan deo koji mnogo moze da pomogne u razvijanju kulture i kod nas i kod njih. Naravno da je bitno i da se medjusobno podrzavamo kada je u pitanju i humanitarni rad a ko ce bolje o tome negoi zene dva predsednika.

Tijana

29.10.2018 12:57

Divno je sto imamo lep kontakt sa Kinom.

Jovan

29.10.2018 13:07

Saradnja sa Kinom i Rusijom u svim oblastima nam može doneti samo dobrobit.