"Promenada i promaja u glavi Bore Novakovića"

Autor: Republika

Vesti

30.10.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Reagujući na izjavu Narodne stranke, slobodni smo da primetimo, kako je gospodin Bora Novaković u pokušaju kritike sadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića i, nehotično istom odao priznanje za aktuelni investicioni bum i dolazak stranih ulagača. Ako je problem hidroizolacije na privatno finasiranom i građenom trghovačkom objektu Promenade najviše što sto se može zameriti Vučeviću, onda je to istovremno potvrda njegovog uspeha, koliko i prizanje sopstvene bezidejnosti", kaže Aleksandar Đurđev iz Srpske lige.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

On ističe da su problemi svakodnevni u svakom napretku.

- Ne potcenjujući stručnost gospodina Novakovića, Srpska liga ipak konstatuje, da su problemi, uključujući i one tehničke, sastavni deo napretka, te da je odsustvo problema najbolji indikator odsustva razvoja. Da je  bivša gradskoj vlasti pod patronatom Demokratske stranke uspela da privuče strane ulagače i otvori nova radna mesta, verovatno bi sama bila suočena sličnim izazovima. Izazov otvaranja jedne tartan staze širine jednog metra uveliko se razlikuje od istovremene gradnje više desetina objekata čija pojedinačna  površina prevazilazi 150000 km2. Da li bi se Novosađani radije opredelili da šetaju kejom očekujući poziv sa biroa rada ili bi ovakav  problem rešavali iz pozicije nekih od novootvorenih radnih mesta u sektorima građevine,  trgovine i usluga, ne bi bilo na odmet pitati stanovnike Novog Sada.

Đurđev naglašava da u Novom Sadu ima sve više stanovnika.

- Šta Novosađani misle, najbolje govori podatak je Novi Sad jedan retkih regionalnih centara koji beleži pozitivnu stopu rasta broja stanovnika. Za raliku od gospodina Novakovića, njihovu želju da sopstvenim porodicama obezbede egzistenciju u Novom Sadu ipak nije zustavio strah za bezbednost jednih pokretnih stepenica. Njih više brine odustvo egzistencije, što jeste bila konstanta politike predhodne vlasti. Podzemnih voda je uvek biloi biće, ali ovakav rast dotoka ljudi i kapitala, odavno nije zabeležen. To potvrđuje pre svega rast vrednosti nekretniika praćena rastom cene rada. Da grad koji se ne razvija opada, hteo, ne hteo priznaće i gospodin Novaković - kaže on u svom saopštenju.

- I pored činjenice da je višedecenijsko zanemarivanje razvoja gradske infrastrukture, uključujući i one kanalizacione, uveliko ugraničilo stopu rasta i razvoja Novog Sada, Srpska liga postojanje svakog napretka pozdravlja kao uspeh - zaključuje Aleksandar Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading