Tači jednom rečenicom priznao da je sever Kosova srpski

Autor: Republika

Vesti

31.10.2018

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski dnevnik "Bota sot" objavio je da je kosovski predsednik Hašim Tači podelio na Tviteru članak, analizu britanskog lista "Fajnenšal tajmsa", u kome se kaže da će sever Kosova pripasti Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači, predsednik tzv. države Kosovo

- Značajna analiza redakcije ''Fajnenšal tajmsa'' o rizicima i dobrobitima konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije - koji mora da vodi učlanjenju Kosova u UN i Balkana u EU - objavio je Tači juče na Tviteru uz link koji vodi do teksta britanskog lista.

Britanski Fajnenšl tajms je u tekstu objavljenom juče ocenio da su zvaničnici SAD i EU sve više "zagrejani", a da Berlin "omekšava" stav kada je reč o ideji moguće korekcije granica i zamene teritorija kao rešenju za kosovski problem.

Naziv analize je "Balkanski plan koji zaslužuje opreznu podršku", a cilj je proučavanje rizika i dobrobiti ideje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, o mogućoj korekciji granica i razmeni teritorije kao rešenju za dugogodišnji kosovski problem.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Aleksa

31.10.2018 14:27

Kosovo je srpsko, zna on to.

Mima

31.10.2018 14:39

Sever Kosova jeste srpski i uvek ce biti.

Mija

31.10.2018 14:42

Kosovo je Srbija.

Nina

31.10.2018 14:49

Taci je ratni zlocinac....