STEFANOVIĆ NOVINARIMA: Kupite zaštitnu opremu kad dođe opozicija, da vas štiti dok vas budu tukli!

Autor: Republika

Vesti

01.11.2018

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da bi opozicija najradije oterala sve investitore, i generalno sve što valja u Srbiji, te bi glavni i jedini investitori bili oni sami. Apeluje na novinare da kupe zaštitnu opremu za posao kada primete da se približava vreme opozicije, kako ih ne bi tukli kada kažu nešto što im se ne dopada.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nebojša Stefanović

U izmenama i dopunama Zakona o policiji predvideli smo one izmene koje se tiču primanja policijskih službenika, kaže za "Novo jutro" ministar policije Nebojša Stefanović. Podsetio je na karijerno napredovanje koje je uvedeno zakonom iz 2016. godine.

- U MUP-u je postojala vrsta nejednakosti, pa su tako postojali oni koji su obavljali slične poslove za različite plate. Mi nikome nećemo smanjiti plate, već ćemo, zahvaljujući dobrom radu Vlade, ići sa bržim rastom plata kod onih koji imaju manje plate i koji su, uslovno rečeno, oštećeni. Oni koji imaju više plate imaće sporiji rast istih. Jednak i ravnomeran rast uspostaviće se kada se plate jednih i drugih gotovo izjednače - objašnjava ministar Stefanović, dodajući da se ovako neguje jednakost i isto vrednovanje rada onih koji obavljaju iste poslove.

Foto: Tanjug/AP
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Govoreći o tehničkim pregledima, Stefanović kaže da je ukinuta odredba da se oni obavljaju dva puta godišnje za vozila starija od 15 godina. Podseća da je smanjena tolerancija za prekoračenje brzine, a da su kazne ostale iste.

- Zahvalan sam svima koji su postali odgovorniji i molim ljude da misle o sebi, svojoj porodici i deci i da vezuju pojaseve - kaže ministar. Ističe da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda i smrtnih posledica, ali to još uvek nije dovoljno.

Kaže da danas nema zaštićenih, iako opozicija govori drugačije.

- Vidim kod Đilasa, Jeremića, Jankovića, ali i njihovih sledbenika, to da nemaju svoje mišljenje, već im je ono diktirano, i vidim opasnu mantru koja kaže: "mi smo odlučili da je on kriminalac i kada dođemo na vlast, uhapsićemo ga". Oni su već napravili spiskove i to bi bila jedna potpuno partijska država koja će sve odlučivati u tajkunsko-partijskom krugu koji je sada formiran. Očigledno je da oni sebe sada doživljavaju kao vrstu revolucionarne pravde, ali ja bih to nazvao "povratkom tajkuna na vlast" - kaže ministar.

Ističe da se Vlada bori za prava ljudi, da se bori za bolji ekonomski ambijent, a da je s druge strane opozicija koja tera strane investitore i želi zatvaranje fabrika.

Apeluje na novinare da kupe zaštitnu opremu za posao kada primete da se približava vreme opozicije, kako ih ne bi tukli kada kažu nešto što im se ne dopada.

- Ako to bude model te vlasti, biće to model kada će sve otići iz zemlje i ostaće im samo revolucionarna prava. Oteraće sve što valja u zemlji i investitori mogu da budu samo oni sami - kaže Stefanović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Dehan

01.11.2018 10:12

OPozicija zna samo za nasilje

Marko

01.11.2018 10:12

Naša opozicija je spremna za političko smetilište.

jasna

01.11.2018 18:37

@Marko - Опозиција је насилна!

Nina

01.11.2018 10:14

U opoziciji su svi nasilnici....