Vučić na svečanost u Sava Centru: Deo slobode i nesalomiv moral vodili su srpskih narod poritv protivnika

Autor: Republika

Vesti

01.11.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanom akademijom u Beogradu povodom 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom u ratu, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, večeras se završava manifestacije "Dani slobode".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Na današnji dan pre stotinu godina junačka srpska vojska oslobodila je Beograd. Oslobađali su jug Srbije od Vranja do Niša iz koga su okupatorske snage isterane 12. oktobra. Pustoš opljačkanog grada zatekli su oslobodioci Beograda. Zatekli su neuništivi slobodarski duh građana. Doći do Beograda značilo je doći do slobode. Ući u Beograd značilo je vratiti Srbiju građanima. I nisu oni samo tada na sanduke sa municijom ispisali ono "ne štedi". Ispisali su na svoje ruke, na svoje živote. Beograd je toliko vredeo. Srbija je toliko i još više vredela - započeo je svoje obraćanje predsednik Srbije.

- Kada bi svakom nastradalom odali po minut, samo jedan minut ćutanja, ćutali bismo 866 dana. Deo slobode i nesalomiv moral vodili su srpskih narod poritv protivnika. Rodoljublje, hrabrost i žilavost odlučili su da Srbi izađu kao pobednici.

- Danas, sto godina kasnije, Bojović, Mišić, Stepa, Aleksandar i Putnik, svaka položena glava za Srbiju jesu obaveze. Oni su verovali u naša sledeća pokolenja. Oni su sve to uradili i nas i Srbiju ostavili da bismo stvorili nešto još lepše. Životi za Srbiju i Beograd dati su tada.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Centar Sava: Obeležavanje 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu

- Danas, nakon velike i predivne pobede, Srbija stoji uspravna, ponosna i suverena, a obraz Beograda je svetao. Ova Srbija mukotrpno čuva svoju nezavisnst i vojnu neutralnost, i ne da nikome da u to dira. Mi smo generacija koja treba da svojim potomcima budemo ponos, a da im ostavimo zalog za budućnost. Učinićemo ovaj grad još lepšim, većim i bogatijim, baš kao i celu Srbiju. I njihov i naš Beograd ima svetao obraz. Za nas je najvažnije da čuvamo mir. Samo u miru možemo da radimo i uzdižemo našu predivnu Srbiju. Kao što smo i pre sto godina uspeli da branimo i oslobađamo našu Srbiju, uspećemo i sada ako neko u našu Srbiju dira - završio je obraćanje predsednik Vučić.

Manifestacija Dani slobode je obuhvatila niz događaja kojima je ove godine, osim oslobođenja Beograda u Prvom svetskom, obeleženo i 74 godine od oslobođenja glavnog grada u Drugom svetskom ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading